NOSKATIES Mazā Justīne ir apglabāta, bet Rogovkas iedzīvotāji turpina sērot

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Par mazās Justīnes Reinikovas pazušanu paziņoja 5. maijā. Pēc tam vairāk nekā mēnesi notika aktīva meitenes meklēšana, kas noslēdzās Dubuļu pagastā, kur pamestā mājā meiteni atrada mirušu. Justīne tagad ir apglabāta, taču izmeklēšana turpinās, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Smilšu kaste, kurā Justīne it kā savā pazušanas dienā spēlējusies, tagad aizaugusi ar zāli. Tāpat arī viss Reinikovu ģimenes iekšpagalms. Mājā jau kādu laiku neviena nav. 

Justīnes pusbrāļi atrodas pie tēva māsas, kas uzņēmusies visu bērnu audzināšanu. Viņa arī esot vienīgā, kas ieradusies pamestajā ģimenes mājā Rogovkā, lai paņemtu dažādas bērniem nepieciešamās mantas un parūpētos par mājdzīvniekiem. 

Notikušais ir atstājis būtisku iespaidu uz Rogovkas iedzīvotājiem, kas tagad ciemā jaunpienācējus vairs tik silti negaida. Iedzīvotāji netieši jūtas atbildīgi par to, ka Justīni nespēja nosargāt, un tāpēc ļoti pārdzīvo par notikušo. 

Vienlaikus Dubuļu iedzīvotāji nespēj noticēt, ka meitenes tēvs Vladimirs, kurš bērnībā bijis tik jauks zēns, varētu būt pastrādājis prātam neaptveramu noziegumu. 

Līdz Justīnes tēva un mātes tiesāšanai vēl ir jāgaida, un norit izmeklēšana. Vecākiem piemērotais drošības līdzeklis apcietinājums vēl joprojām ir spēkā. 

Jau ziņots, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Stāstīja, ka meitene piektdienas vakarā ap plkst. 19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometru plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus.

Meitenes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

Foto: Vakars pirms mazās Justīnes meklēšanas Rogovkā

21. jūnijā Rēzeknes tiesa aizdomās par Justīnes slepkavību nolēmusi paturēt apcietinājumā 20. jūnijā aizturētās personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un viņas pamāti. Apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu.

Video: Justīnes meklēšana

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem, ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu