Bijušo Latvijas Bankas prezidentu tiesās par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs
Bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā trešdien, 13. septembrī, izskatīs bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietu par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi, informēja tiesa.

Prokuratūra, neatklājot apsūdzētā vārdu, iepriekš informēja, ka vīrietim apsūdzības celtas par prettiesiska labuma nodošanu personai, lai, neveicot vakcināciju, saņemtu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, un par šī sertifikāta izmantošanu.

Apsūdzētā persona ar starpnieku nodeva 400 eiro kādai citai personai, kuras pilnvarās bija veikt valsts apmaksātu vakcināciju un vakcinācijas fakta dokumentēšanu, lai tā veiktu darbības, kuru rezultātā e-veselības sistēmā varētu iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu par veiktu vakcināciju.

Rezultātā e-veselības sistēmā tika ievadīta nepatiesa informācija par to, ka apsūdzētā persona it kā ir vakcinēta pret Covid-19. Apsūdzētā persona, apzinoties, ka vakcinācijas sertifikāts ir viltots, izmantoja to un brīvi pārvietojās Covid-19 infekcijas laikā.

Rīgas pilsētas tiesā atrodas vēl divas pret Rimsēviču ierosinātās krimināllietas. Vienā lietā Rimšēviču apsūdz par kukuļņemšanu, bet otrā lietā saistīta par centieniem panākt nepatiesu liecību sniegšanu, kurā kopā ar Rimšēviču uz apsūdzēto sola sēdies uzņēmējs Uģis Tabors.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu