Francija liek apturēt "iPhone 12" pārdošanu pārmērīga elektromagnētiskā starojuma dēļ

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Francijas radiofrekvenču regulācijas aģentūra ANFR otrdien lika kompānijai "Apple" apturēt viedtālruņu "iPhone 12" pārdošanu, jo tie emitē pārāk daudz elektromagnētiskā starojuma.

Aģentūra pavēstīja, ka testos ir konstatēts, ka šī modeļa viedtālruņi emitē vairāk elektromagnētisko viļņu, kurus var absorbēt cilvēka ķermenis, nekā ir atļauts.

ANFR paziņoja, ka ir likusi "Apple" no 12.septembra izņemt "iPhone 12" no Francijas tirgus.

Akreditētas laboratorijas ir konstatējušas, ka elektromagnētiskās enerģijas absorbcijas līmenis ir 5,74 vati uz kilogramu. Tas konstatēts testos, simulējot situāciju, kad tālrunis tiek turēts rokā vai atrodas kabatā.

Eiropas standarts nosaka absorbcijas līmeni līdz 4,0 vatiem uz kilogramu šādos testos.

"Ņemot vērā jau pārdotos tālruņus, "Apple" vistuvākajā laikā ir jāveic koriģējoši pasākumi, lai šie tālruņi tiktu piemēroti [Eiropas standartam]," teikts paziņojumā ANFR vietnē. "Citādi "Apple" vajadzēs tos atsaukt."

Šīs ziņas no Francijas pienāca tajā pašā dienā, kad "Apple" prezentēja jaunāko viedtālruni "iPhone 15" - pirmo šī uzņēmuma viedtālruņu modeli, kas aprīkots ar universālā lādētāja USB-C pieslēgvietu.

Eiropas Savienība noteikusi, ka visiem tālruņiem un citām mazajām elektroniskajām ierīcēm no nākamā gada beigām jābūt savietojamiem ar USB-C lādētājiem, lai samazinātu atkritumu apjomu un ietaupītu patērētāju naudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu