Leiena ikgadējā uzrunā atskaitās par paveikto un izvirza prioritātes nākamajam gadam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena Foto: AFP/Scanpix

Par ikgadēju tradīciju kļuvusi Eiropas Komisijas priekšsēdētājas Urzulas fon der Leienas uzruna septembrī, kad tiek izdarīts kopsavilkums par paveikto Eiropas Savienībā un izvirzītas darba prioritātes nākamajam gadam.

Runai par Stāvokli Savienībā (SOTEU) tiešraidē no plkst.10 varēs sekot līdzi arī portālā TVNET.

Ikgadējā runa par stāvokli Eiropas Savienībā vienkopus dod ieskatu visās ES aktualitātēs. Tiek sniegts pārskats par to, kā Eiropas Savienībai klājies ar izvirzīto mērķu sasniegšanu – kādi ir bijuši izaicinājumi, un kā tie risināti visdažādākajās jomās.

Tiek arī sniegts ieskats nākamā gada darba prioritātēs – kam vislielākā uzmanība tiks pievērsta 2024. gadā un kas tiks darīts iecerētā sasniegšanai.

Tāpat tiks izcelti iedvesmojoši piemēri un stāsti par to, kādi ir eiropiešu panākumi un dažādu iniciatīvu rezultāti.

2019. gada decembrī Urzulas fon der Leienas vadītā Komisija uzņēma jaunu, vērienīgu kursu uz zaļāku, digitālāku un taisnīgāku Eiropas Savienību. Komisija šo kursu ir saglabājusi un panākusi progresu attiecībā uz visām sešām politiskajām prioritātēm, vienlaikus risinot bezprecedenta krīzes. Pagājušajā gadā eiropieši ir pārvarējuši enerģētikas krīzi, savās mājās uzņēmuši miljoniem Ukrainas bēgļu (tas ir vislielākais skaits pārvietoto cilvēku kopš Otrā pasaules kara), turklāt veikuši vēl nepieredzēti lielus ieguldījumus ES ekonomikā.

Šī būs pēdējā priekšsēdētājas uzruna šajā likumdošanas pilnvaru termiņā pirms 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu