Kā noslēdzās Ziemeļkorejas un Krievijas diktatoru Kima un Putina tikšanās? (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vladimir Smirnov/AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna un Krievijas līdera Vladimira Putina tikšanās kosmodromā "Vostočnij" Amūras apgabalā Krievijas Tālajos Austrumos ilgusi vairāk nekā divas stundas. Pēc tam abu valstu vadītāji piedalījās oficiālajās vakariņās, kuras par godu Ziemeļkorejas tirānam rīkoja Putins, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Kopumā abu valstu samits ilga vairāk nekā piecas stundas. Tika paredzēts, ka Putins un Kims Čenuns apspriedīs Ziemeļkorejas ieroču nodošanu Maskavai apmaiņā pret militārajām tehnoloģijām Phenjanai.

Žurnālistiem tika ziņots, ka abu valstu vadītāji runājuši par militāri politisko situāciju Korejas pussalā un Eiropā, kā arī par "stratēģiskās un taktiskās sadarbības stiprināšanu". To pēc sarunām apstiprināja arī Putins un Kims.

Par ko runājuši abu valstu diktatori?

Ziemeļkorejas tirāns norādījis, ka viņa vizīte Krievijā notiekot ļoti svarīgā laikā, jo Krievija esot "cēlusies svētai cīņai, lai aizstāvētu savas valsts suverenitāti un drošību no hegemoniskajiem spēkiem, kas ir pret to". 

Kims arī uzsvēris, ka vēlas turpināt attīstīt Ziemeļkorejas un Krievijas divpusējās attiecības. "Mēs vienmēr esam atbalstījuši un atbalstām visus prezidenta Putina lēmumus, kā arī Krievijas valdības lēmumus. Es ceru, ka mēs vienmēr būsim kopā cīņā pret imperiālismu," spriedelējis Ziemeļkorejas diktators.

Krievijas tirāns Vladimirs Putins savukārt akcentēja, ka Krievijas un Ziemeļkorejas attiecības esot "dibinātas Korejas brīvības cīņu laikā 1945. gadā, kad padomju un korejiešu karavīri plecu pie pleca sagrāva Japānas militāristus".

"Arī šodien mēs cenšamies stiprināt draudzīgas un labas kaimiņattiecības. Mēs darbojamies mūsu kopējā reģiona miera, stabilitātes un labklājības vārdā. Jūs, biedri Kim Čenun, stingri un pārliecinoši sekojat kursam, ko noteica izcilie valstsvīri - KTDR dibinātājs biedrs Kims Irsens un viņa darba turpinātājs biedrs Kims Čenirs," deklarēja Putins.

Ko ēda un dzēra abu valstu tirāni

Oficiālo vakariņu laikā Putins pacēla tostu par Krievijas un Ziemeļkorejas draudzības stiprināšanu, tautu labklājību un pārticību, kā arī Kima Čenuna veselību.

Atbildot uz to, Ziemeļkorejas līderis ierosināja pacelt glāzi "par cienījamā Krievijas Federācijas prezidenta biedra Vladimira Vladimiroviča Putina labu veselību, jaunu lielās Krievijas uzvaru, kā arī Krievijas un Ziemeļkorejas draudzības nepārtrauktu attīstību un stiprināšanu". 

Kremļa kontrolē esošā Krievijas ziņu aģentūra RIA Novosti informē, ka pusdienās abu valstu līderiem tika pasniegti "krievu virtuves" ēdieni, savukārt TASS raksta, ka Putins Kimu cienājis ar "Sibīrijas un Tālo Austrumu delikatesēm", vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Krievijas propagandas mediji publicēja arī oficiālo pusdienu ēdienkarti. Tajās tika pasniegti pīļu gaļas salāti ar vīģēm un nektarīniem, pelmeņi ar Kamčatkas krabju gaļu, baltā amūra zupa, smiltsērkšķu sorbets, store ar sēnēm un kartupeļiem, marmora liellopa gaļas antrekots ar ceptiem dārzeņiem, taigas brūklenes ar ciedru riekstiem un iebiezināto pienu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu