Neskatoties uz sankcijām, Krievijai izdevies būtiski palielināt munīcijas ražošanu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijai kopš pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī izdevies būtiski palielināt raķešu un artilērijas lādiņu ražošanu, neskatoties uz tai noteiktajām sankcijām, vēsta ASV laikraksts “The New York Times”, atsaucoties uz vairākiem avotiem ASV un Eiropā.

Šobrīd Krievija raķetes un artilērijas lādiņus ražo vairāk nekā pirms pilna apjoma iebrukuma Ukrainā, tomēr ar šo palielināto apjomu nepietiek, lai segtu Krievijas armijas vajadzības.

Saskaņā ar laikraksta apgalvoto, Krievijas armija 2022.gadā iztērēja aptuveni 10 miljonus lādiņu, savukārt saražoti tika vien divi miljoni jaunu lādiņu.

Pēc kara sākuma Rietumi Krievijai piemēroja virkni sankciju, tostarp aizliedzot tai pārdot tādas preces, kas var tikt izmantotas militārajā rūpniecībā.

Sākumā tas ļoti labi strādāja, tomēr jau 2022.gada beigās militārās rūpniecības apjoms Krievijā sāka palielināties. Tas galvenokārt skaidrojams ar to, ka Krievijai izdevās sakārtot nepieciešamo detaļu piegādes caur trešajām valstīm, piemēram, Armēniju vai Turciju.

Kā norāda informācijas avoti, šobrīd Krievija ir spējīga saražot divreiz vairāk lādiņu nekā pirms 2022.gada februāra.

Krievijai izdevies palielināt arī spārnoto raķešu un tanku ražošanas apjomus.

Krievijai noteikto sankciju sarakstos šobrīd iekļautas 38 dažādu kategoriju preces, kas var tikt izmantotas militāriem mērķiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu