Eksperti diskutē par Latvijas robežas ar agresorvalstīm pilnīgu slēgšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 14. septembrī, notika aizsardzības nozares portālā "Sargs.lv" rīkota ekspertu diskusija "Kā izveidot necaurejamu dzelzs priekškaru uz Latvijas austrumu robežas?", kurā sprieda par Latvijas robežas pilnīgu slēgšanu ar agresorvalstīm - Krieviju un Baltkrieviju.

Diskusijā piedalījās Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs un Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks ģenerālis Ivars Ruskulis. Sarunu vada portāla "Sargs.lv" redaktors Kārlis Roķis.

"Sargs.lv" diskusijas viesi sprieda par Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju pilnīgas slēgšanas nepieciešamību, resursiem, kas būtu vajadzīgi šādas kārtības īstenošanai, kā arī ieguvumiem un riskiem, ko šāds solis varētu nest.

Latvijas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju jau ilgstoši ir saspringtas, turklāt Latvijas robežas ar abām valstīm stiprināšana aizvadīto gadu laikā ir bijusi politiskās dienaskārtības pamatā. Austrumu robeža jau iepriekš saistāma ar tādiem izaicinājumiem kā preču kontrabanda un nelegālā migrācija.

Situācija saasinājās 2021. gadā, Baltkrievijai uzsākot īstenot migrantu krīzi uz Baltijas valstu robežām, kā arī 2023. gadā, Krievijas algotņu grupējumam "Vagner" izvietojoties Baltkrievijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu