SEPLP no nākamās kultūras ministres gaida atbalstu sabiedrisko mediju videi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis
SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) sagaida, ka sabiedrisko mediju vides stiprināšana būs viena no topošās kultūras ministres Agneses Loginas (P) prioritātēm, komentējot Loginas nomināciju amatam, sacīja padomes priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Viņš norādīja, ka ar esošo kultūras ministru Nauri Puntuli (NA) padomei neesot bijušas domstarpības par sabiedrisko mediju apvienošanu un finansēšanas modeļa maiņu, un viņš cer, ka tādu nebūs arī ar topošo ministri.

"Ceram, ka jaunā ministre būs atvērta un gatava ar mums drīz tikties, lai virzītu šo jautājumu. Vasara pagāja tādā pārdomu periodā, bet tagad pienācis laiks, kad koalīcijai jāpieņem izšķirošs lēmums," sacīja Siksnis.

Jau vēstīts, ka turpinās SEPLP, Kultūras ministrijas (KM), Saeimas deputātu un Finanšu ministrijas sarunas par sabiedrisko mediju finansēšanas modeļa maiņu.

Saskaņā ar SEPLP un KM zstrādāto likumprojektu pārejas noteikumi paredzētu, ka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu budžets 2024.gadā sasniedz 0,12% no iekšzemes kopprodukta (IKP), 2025.gadā - 0,13% no IKP, bet 2026.gadā - 0,14% no IKP līdzvērtīga apjoma.

Tāpat SEPLP likumprojektā vēlas atspoguļot finansējumu konkrētā naudas izteiksmē.

Pret to iebilda Finanšu ministrija (FM), norādot, ka, viņuprāt, tik detalizēti plāni šobrīd nav garantējami, jo nozares likums nav budžeta likums, un tajā nevar ierakstīt summas absolūtos skaitļos.

Jau vēstīts, ka no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai "Jaunajai vienotībai" (JV), pieci - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet trīs - "Progresīvajiem".

"Progresīvie", pirmo reizi strādājot valdībā, varēs uzņemties atbildību par aizsardzības nozari, kultūru un satiksmi.

Kultūras ministra amatam "Progresīvie" piedāvā Loginas (P) kandidatūru, aizsardzības ministra portfeli varētu saņemt Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāts Andris Sprūds (P), bet par satiksmes ministru kļūtu "Progresīvo" Saeimas frakcijas vadītājs Kaspars Briškens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu