Izsludināts konkurss uz Valsts kontroles padomes locekļa amatu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins
Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts kontrole izsludinājusi konkursu uz Valsts kontroles padomes locekļa amata vietu, jo 2023. gada nogalē beigsies otrais pilnvaru termiņš padomes loceklim Edgaram Korčaginam, informēja Valsts kontroles pārstāvji.

Valsts kontroles padomes loceklim atalgojums mēnesī pirms nodokļu nomaksas paredzēts 5687 eiro, liecina Valsts kontroles publiskotā informācija.

Pretendenti pieteikties konkursā var līdz 2023.gada 9.oktobrim.

Valsts kontrolieris Rolands Irklis norāda, ka katrs padomes loceklis ir nozīmīga daļa no Valsts kontroles vadības komandas. Valsts kontroles padome koleģiāli nodrošina organizācijas stratēģisko vadību un attīstību, lai sekmētu valsts resursu likumīgu, efektīvu un ekonomisku izlietojumu. Kopš 2022.gada Valsts kontrole strādā atbilstoši jaunajai darbības stratēģijai, kas paredz virkni pilnveidojumu iestādes attīstībai, ar mērķi sniegt lielāku pievienoto vērtību un ieguvumus sabiedrībai.

"Sagaidām, ka jaunais komandas loceklis būs augstas raudzes profesionālis un sniegs nozīmīgu artavu stratēģijā noteikto mērķu sasniegšanā, kā arī demonstrēs konkrētu un jaudīgu redzējumu par iestādes attīstību sava departamenta pārstāvētajā jomā," pauž Irklis.

Atbilstoši Valsts kontroles likumā noteiktajam pretendents var būt Latvijas pilsonis, kurš brīvi pārvalda valsts valodu, ir ieguvis augstāko izglītību un kura profesionālā kvalifikācija, kā arī pēdējo piecu gadu darba pieredze ļauj veikt Valsts kontroles uzdevumus. Pretendentam jābūt nevainojamai reputācijai.

Atlase notiks divās kārtās, taču nepieciešamības gadījumā ir iespēja rīkot arī trešo kārtu.

Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēs pretendentu atbilstību prasībām, kā arī viņu redzējumu (rakstveidā) par būtiskākajiem Valsts kontroles attīstības virzieniem, lai veicinātu lietderīgu, godprātīgu un tiesisku valsts pārvaldes darbu sabiedrības interesēs.

Otrajā kārtā izvirzītie pretendenti atlases komisijai intervijas laikā prezentēs redzējumu par Valsts kontroles turpmākās attīstības virzieniem, skaidros motivāciju strādāt amatā, kā arī atbildēs uz jautājumiem par norādītajām amata kompetencēm.

Ja būs nepieciešams, atbilstoši atlases komisijas lēmumam tiks rīkota arī trešā kārta, kurā komisija papildus vērtēs pretendenta vadības kompetences un reputāciju.

Atbilstoši atlases noslēguma rezultātiem konkursa komisija izvirzīs pretendentu Valsts kontroles padomes locekļa amatam, savukārt valsts kontrolieris lems par pretendenta ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā.

Atlases komisijas sastāvā ir valsts kontrolieris un seši Valsts kontroles padomes locekļi, kā arī divi neatkarīgi novērotāji - viens no sabiedriskās politikas centra "Providus" un otrs no Valsts kontroles Sabiedriskās padomes.

Valsts kontroles padomes loceklis veic arī revīzijas departamenta direktora pienākumus.

Valsts kontroles padomē patlaban strādā Ilze Bādere, Inese Kalvāne, Kristīne Jaunzeme, Maija Āboliņa, Inga Vilka un Korčagins.

Valsts kontrole ir neatkarīga, koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde. Tās darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar publiskas personas finanšu līdzekļiem un mantu ir tiesiska, pareiza, lietderīga un atbilst sabiedrības interesēm, kā arī sniegt ieteikumus atklāto trūkumu novēršanai. Valsts kontrole veic revīzijas saskaņā ar starptautiskajiem publiskā sektora revīzijas standartiem - Starptautiskās Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas INTOSAI standartiem (ISSAI), kuru atzīšanu Latvijā nosaka valsts kontrolieris.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu