SAB sola nekavēties ar topošo ministru pārbaudi valsts noslēpuma pielaides izsniegšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Klimata un enerģētikas ministra amata kandidāts Kaspars Melnis.
Klimata un enerģētikas ministra amata kandidāts Kaspars Melnis. Foto: Zane Bitere / LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) sola bez kavēšanās veikt topošo ministru pārbaudes speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu izsniegšanai, informēja SAB.

Informācijas izvērtēšanu speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu izsniegšanai ministriem SAB, tāpat kā parasti, veiks bez kavēšanās un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem termiņiem, informēja SAB.

Aģentūras LETA aplēses liecina, ka pielaides būs nepieciešamas tikai dažiem topošajiem ministriem, piemēram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātei Ingai Bērziņai (JV), klimata un enerģētikas ministra amata kandidātam Kasparam Melnim (ZZS) un kultūras ministra amata kandidātei Agnesei Loginai (P).

Pārējiem ministra amatu kandidātiem, tostarp premjera amata kandidātei Evikai Siliņai (JV) pielaides nav nepieciešamas, jo viņi darbojās arī līdzšinējā valdībā vai arī ieņem amatus Saeimas komisijās, kur pielaides viņiem SAB izsniedzis jau iepriekš.

Likumā par valsts noslēpumu norādīts, ka pārbaude veicama trīs mēnešu laikā. Ja objektīvu iemeslu dēļ termiņu nav iespējams ievērot, to var pagarināt uz laiku vēl līdz trim mēnešiem.

Pielaides ir nepieciešamas visiem ministriem.

Balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā paredzēts piektdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu