Glābēji palīdz no meža izkļūt diviem noklīdušiem cilvēkiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mežs
Mežs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī glābēji palīdzējuši no meža izkļūt diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Četros pēcpusdienā glābēji devās uz Talsu novada Ģibuļu pagastu un neilgi pirms desmitiem vakarā uz Talsu ielas apkārtni Ventspilī. Talsu novada Ģibuļu pagastā glābēji un Valsts policijas darbinieki sazinājās ar cilvēku telefoniski, kā arī ieslēdza autocisternas skaņas signālu un brauca gar mežu, līdz cilvēks telefoniski ziņoja, ka dzird skaņas signālu. Pēc tam glābēji devās iekšā mežā, darbinot motorzāģi, lai cilvēkam būtu skaņa, kuras virzienā iet, un pēc brīža glābēji cilvēku atrada un izveda no meža.

Savukārt Ventspilī cilvēks saviem spēkiem izkļūt no meža nevarēja, tāpēc, lai viņu atrastu, glābēji izmantoja dronu ar infrasarkano kameru un apgaismes iekārtu. Pēc neilga laika cilvēks atrasts un izvests no meža.

VUGD atgādina, ka dodoties mežā jāievēro piesardzība, tostarp, nepieciešams ņemt līdzi uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, nedoties uz mežu vienatnē.

Pusdienlaikā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta, kur cilvēkam mežā bija sākušās veselības problēmas. Glābēji uz nestuvēm cilvēku iznesa no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī plkst.15.46 ugunsdzēsēji devās uz Jaunciema gatvi Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva saimniecības ēkas bēniņi un jumts 200 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās deviņos vakarā.

Šorīt pusseptiņos no rīta Vecmīlgrāvja ielā Rīgā ugunsdzēsēji no sadūmota piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš ugunsgrēkā arī cieta. Sadūmojuma iemesls bija uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUDG saņēma 55 izsaukumus - 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu