Brīvdabas muzejā atzīmēs rudens saulgriežus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 30.septembrī no plkst.10 līdz 17 svinēs rudens saulgriežus jeb Miķeldienu, informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča.

Muzejā notiks Miķeļdienas tirgus, rudens ražas zupas baudīšana un visdažādākās aktivitātes lieliem un maziem muzeja Latgales ciemā, Vidzemes zemnieka sētā un Kurzemes zemnieka sētā. Latgales ciemā būs sabraukuši latgalieši ar devīzi "Latgalīši Reigā brauc!".

Latgales ciemā būs latgaliešu Miķeļdienas tirgus un latgaļu virtuve, danči, Latgales amatnieku meistarklases un nopērkamas latgaļu grāmatas.

Vidzemes zemnieka sētā notiks radošās darbnīcas bērniem "Kastaņu un zīļu pārvērtības" un "Māla kliņģeru veidošana" ar keramiķi Mārtiņu Kabuci, būs Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" izrāde "Kliņķīša piedzīvojums vai kā rūķis draugu atrada", tai sekos dziesmas un rotaļas ar Zaķumuižas folkloras kopu "Oglīte", folkloras kopu "Tīrums" un "Mantojums" programma "Rudzu tīrums", bet noslēgumā gaidāmi Rīgas Latviešu biedrības Somugru dienu ciemiņu priekšnesumi.

Mērsraga smēdē notiks kalēja Artūra Purviņa amata paraugdemonstrējumi. Laukumā pie Vidzemes sētas paredzētas aktivitātes "Interreg Europe" projektā sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Savukārt Kurzemes zemnieka sētas laidarā būs apskatāmas vistas un pīles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu