Pirms vairāk nekā divdesmit gadiem bez vēsts pazuda Toms un Ailīna Lonergani. Viņi kopā ar citiem tūristiem nodarbojās ar niršanu Kvīnslendas piekrastē, Austrālijā, kad pārpratuma dēļ kuģis devās prom, bezpalīdzīgo pāri atstājot bīstamajos ūdeņos, kur valdīja haizivis. Viņu iespējamais liktenis un šausminošā pieredze iedvesmoja uzņemt populāro Holivudas šausmu filmu “Open Water”.

1998. gada 25. janvārī Toms un Ailīna Lonergani – precēts amerikāņu pāris – kopā ar tūristu grupu niršanas laivā no Portduglasas, Austrālijā devās nirt uz Svētā Krispina rifu, kas ir populāra niršanas vieta Lielajā barjerrifā. Ar niršanas uzņēmuma “Outer Edge” starpniecību laivā atradās 26 pasažieri. Laivas kapteinis Džefrijs Nērns vadīja viņus ceļā uz galamērķi – niršanas vietu okeānā 40 kilometrus no Kvīnslendas krastiem. Pēc ierašanās pasažieri uzvilka niršanas ekipējumu un ielēca Koraļļu jūrā. Kas ar Tomu un Ailīnu notika tālāk, nav īsti skaidrs.

Pēc aptuveni 40 minūšu aizraujošas niršanas Toms un Ailīna iznira virs ūdens. Virs viņiem bija skaidras, zilas debesis, bet apkārt līdz pat apvārsnim – vien zilgans ūdens klājs. Laivas nekur nebija, un divi apjukušie ūdenslīdēji sāka nojaust, ka komanda viņus ir pametusi. Ūdenslīdēju “aizmiršana” okeānā ne vienmēr nozīmē nāves spriedumu, taču šajā gadījumā laiks, kas bija nepieciešams, lai kāds pamanītu, ka Toms un Ailīna nav atgriezušies laivā, bija pārāk ilgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X