Tad jau labāk pielikt bikses. ASV sievietei tualetē neļauj ieiet milzu čūska

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / Eve M Pearson

Kādai sievietei Teksasā gājiens uz tualeti beidzies ar pamatīgu izbīli. Nē, viņa neuzdūrās iepriekšējā tualetes apmeklētāja podā atstātajai brūnajai čūskai, bet gan kaut kam nedaudz bīstamākam - īstai milzu klaburčūskai.

Teksasas iedzīvotājas Evas Pīrsones uzņemtajā attēlā, kas publicēts sociālajā tīklā “Facebook”, redzama milzīga čūska, kas zviln uz tualetes grīdas. Komentētāji palīdzēja noskaidrot, ka tā ir klaburčūska (crotalus atrox) un tā ir indīga, tāpēc labāk no tās turēties pa gabalu.

Šīs sugas klaburčūskas ir atrodamas ASV dienvidrietumos un Meksikā. To kodiens var būt nāvējošs, tomēr neizprovocētas cilvēkiem tās uzbrūk reti. Par klaburčūskām tās iesauktas savas astes gala dēļ, kuru vicinot, rodas šņākšanai līdzīga skaņa, kas palīdz atbaidīt ienaidniekus. Šīs čūskas var sasniegt 1 līdz 2 metru garumu un nodzīvot līdz pat 20 gadiem, raksta "Newsweek".

Attēlā redzamās klaburčūsku sugas pārstāves cilvēkiem uzbrūk biežāk nekā citas, tomēr to inde ir mazāk spēcīga, proti, nāve iestājas 10 līdz 20% sakošanas gadījumu. Kodiens gan var būt ļoti sāpīgs, izraisīt iekšējo asiņošanu un uzpampumu.

Lai izvairītos no saskaršanās ar šīm čūskām, eksperti iesaka regulāri pļaut savus zālienus un nestaigāt ārā basām kājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu