Grieķijā gaidāmi plaši streiki

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Grieķijas lielākās arodbiedrības aicinājušas ceturtdien rīkot streikus, protestējot pret valdības ieceri grozīt likumus par nodarbinātību, kas varētu radīt gaisa un prāmju satiksmes traucējumus visā valstī.

Grieķijas mediji ziņo, ka bez gaisa satiksmes dispečeriem streikot plāno arī prāmju un sabiedriskā transporta darbinieki un valsts sektorā strādājošie, tai skaitā skolotāji un slimnīcu darbinieki.

Grieķijas valdība plāno vairākos veidos atvieglot likumus par nodarbinātību, tostarp padarīt elastīgāku darba laiku.

Valdība plāno noteikt, ka cilvēkiem būs jāstrādā arī sestdienā vai svētdienā un par sesto darba dienu viņi saņems papildu 40% no ierastās darba dienas algas.

Tāpat paredzēts arī ieviest "nodarbinātību pēc pieprasījuma", kas dotu iespēju darba devējam 24 stundas iepriekš izsaukt darbinieku un likt viņam strādāt.

Likuma izmaiņas ļautu darba ņēmējiem papildus astoņām regulārām darba stundām strādāt otru darbu pie cita darba devēja, taču ne ilgāk kā piecas stundas dienā.

Arodbiedrības paredzētās izmaiņas kritizē.

Arodbiedrība ADEDY arī baidās no "arodbiedrību darbības kriminalizēšanas", jo jaunais likums paredz naudassodus līdz pat 5000 eiro, ja streikotāji traucē strādāt citiem darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu