Zelenskis tiekas ar viņu kritizējušo Brazīlijas prezidentu (3)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas un Volodimira Zelenska tikšanās. Viņi abi ieradušies Ņujorkā uz ANO Ģenerālās Asamblejas ikgadējo sesiju.

"Mums bija laba saruna par to, cik svarīgi ir miera veidošanas ceļi un mūsu valstu atvērta dialoga saglabāšana vienmēr," sociālajā tīklā "X" pēc tikšanās ierakstīja Lula.

Vēl pirms tam Brazīlijas ārlietu ministrs Mauru Vjeira bija apliecinājis, ka tikšanās ar Zelenski notika "sadarbības atmosfērā".

Zelenskis platformā "X" ierakstījis: "Pēc mūsu godīgās un konstruktīvās apspriedes mēs uzdevām savām diplomātiskajām komandām strādāt pie nākamajiem soļiem mūsu divpusējās attiecībās un miera nosacījumos. Brazīlijas pārstāvis turpinās piedalīties Miera formulas pasākumos."

Publiskajā telpā iepriekš izskanējuši Brazīlijas un Ukrainas līderu atšķirīgi redzējumi par Krievijas izvērsto karu un tā izbeigšanas iespējām.

Ukrainā negatīvi tika uztverti Brazīlijas prezidenta paziņojumi, ka uz Zelenski un Rietumiem arī gulstas daļa atbildības par kara sākšanu, kā arī, ka Kijiva un sabiedrotie nevēlas domāt par mieru.

Maijā abi līderi piedalījās G7 samitā Hirosimā. Kaut arī tika gaidīta viņu divpusēja tikšanās, tomēr tā nenotika.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu