Pretterorisma mācību laikā Jelgavā pārvietosies VDD operatīvā dienesta transportlīdzekļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VDD

Jelgavā Valsts drošības dienesta (VDD) rīkoto pretterorisma mācību dēļ būs novērojama pastiprināta operatīvo dienestu transportlīdzekļu pārvietošanās, informēja dienests.

Šodien Jelgavā notiks Valsts drošības dienesta (VDD) organizētas pretterorisma mācības "Mītava 2023", kurās operatīvo dienestu un citu institūciju pārstāvji praksē pārbaudīs gatavību rīkoties teroristu uzbrukuma gadījumā.

VDD jau vairākus gadus īpašu uzmanību pievērš operatīvo dienestu reģionālo struktūrvienību reaģēšanas un sadarbības spēju testēšanai un pilnveidošanai teroristiska apdraudējuma gadījumā. Šoreiz par mācību norises vietu ir izraudzīta Jelgava.

Ņemot vērā, ka teroristi par uzbrukuma mērķiem Eiropā bieži izvēlas cilvēku masveida pulcēšanās vietas, mācību scenārijs paredz izspēlēt pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju rīcību, notiekot teroristu uzbrukumiem tieši šādā objektā.

Mācībās piedalīsies pārstāvji no VDD, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ģenerālprokuratūras, Zemgales tiesu apgabala prokuratūras, Jelgavas pašvaldības policijas, Valsts robežsardzes un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Atbildīgo dienestu pārstāvji mācību ietvaros pārbaudīs gatavību īstenot VDD izstrādātajos plānos - Nacionālajā pretterorisma plānā un pretterorisma plānā "Pūlis" - noteiktos pasākumus. Dienesti mācībās izspēlēs veicamos glābšanas darbus, neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, teroristu aizturēšanu un to radītā apdraudējuma novēršanu, kā arī uzbrukumu seku likvidēšanas pasākumus un izmeklēšanas darbības teroristu uzbrukuma gadījumā.

Pretterorisma mācības ar pilnu spēku izvēršanos VDD organizē jau kopš 2007.gada, un šīs būs divpadsmitās tik plaša mēroga mācības.

VDD vērš Jelgavas iedzīvotāju uzmanību, ka saistībā ar mācību norisi 21.septembrī Jelgavā epizodiski būs novērojama pastiprināta operatīvo dienestu transportlīdzekļu pārvietošanās, un aicina pret to izturēties ar izpratni. Mācību laikā Jelgavā būtiski satiksmes ierobežojumi nav plānoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu