Vācijā vides aktīvisti protestē pret gāzesvada celtniecību

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vācijā vides aizsardzības organizācijas "Greenpeace" aktīvisti Greifsvaldes līcī protestē pret gāzesvada celtniecību Baltijas jūrā, spītīgi turoties pretī policijas mēģinājumiem viņus izklīdināt.

Vides aktīvisti izmantojuši gumijas laivas un celtņus uz būvniecības kuģa "Castoro 10" klāja.

Plānotais gāzes cauruļvads būs 50 kilometrus garš un caur līci savienos jauno sašķidrinātās gāzes termināli Rīgenes salā ar Vācijas kontinentālo daļu.

Policija ziņo, ka "Greenpeace" aktīvisti no celtniecības kuģa kravas celtņa izkarinājuši plakātu ar uzrakstu "Gāze iznīcina". Policija izmanto helikopterus, laivas un pat īpaši apmācītas vienības, lai atbrīvotu teritoriju no aktīvistiem.

Policija aizturēja aktīvistus gumijas laivās, un pret viņiem sākta izmeklēšana par iespējamiem pārkāpumiem, tai skaitā par kuģu satiksmes traucēšanu un ielaušanos, paziņojušas varasiestādes.

"Greenpeace" Vācijas nodaļa informējusi, ka protestos piedalās aptuveni 30 aktīvisti.

Vācija pēdējā gada laikā ir atbalstījusi vairāku sašķidrinātās gāzes termināļu strauju būvniecību, lai kompensētu Krievijas dabasgāzi, kuras piegāde lielā mērā ir apsīkusi pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā.

Vides aizsardzības grupas ir asi kritizējušas dažus no šiem projektiem, kurus Vācijas valdība uzskata par svarīgiem, lai nodrošinātu valsts energoapgādi. Arī vietējās amatpersonas uztraucas, ka projekts var kaitēt Rīgenes salas pievilcībai atpūtnieku vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu