Jūras spēki sāk mācību “Namejs 2023” aktīvo fāzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No 25. septembra līdz 2. oktobrim dažādās Latvijas vietās, tostarp Rīgā un Kurzemes reģionā, kā arī vairākās ostās, Jūras spēki visaptverošo valsts aizsardzības mācību “Namejs 2023” aktīvās fāzes ietvaros trenēs un pilnveidos spēju ātri izvērst spēkus jebkurā reģionā un kopā ar civilajiem sadarbības partneriem novērst jebkādus draudus valsts drošībai.

Mācību laikā Jūras spēki turpinās pilnveidot spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā, tostarp uzdevumus ostas aizsardzībā, veiks praktiskās šaušanas nodarbības un jūrniecības elementu vingrinājumus, treniņus krastā un jūrā, kā arī stiprinās sadarbību starp vienībām.

Visaptverošo valsts aizsardzības mācību “Namejs 2023” aktīvajā fāzē piedalīsies visas Jūras spēku apakšvienības, tai skaitā Patruļkuģu un Mīnu kuģu eskadru kuģi. Jūras spēki veiks kopējus treniņus ar Zemessardzes 1. Rīgas brigādi un Zemessardzes 4. Kurzemes brigādi, Mācību vadības pavēlniecības Jūras spēku Mācību centru, Nodrošinājuma pavēlniecības 1. Reģionālo nodrošinājuma centru un Valsts robežsardzes apakšvienībām.

Karavīri un zemessargi trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot prasmes aizsargāt vienības atbildības rajonu.

Jau ziņots, ka no 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023”.

Liepājā būs satiksmes ierobežojumi 

Mācību “Namejs 2023” aktīvās fāzes laikā Liepājā no 25. līdz 28. septembrim tiks slēgts Uliha un Roņu ielas krustojums. Stāvlaukums Muitas ielā būs pieejams bez ierobežojumiem. Slēgtajā posmā tiks nodrošināta operatīvā transporta pārvietošanas bez ierobežojumiem.

Nacionālie bruņotie spēki aicina ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem pārvietošanās ierobežojumiem, kas var rasties mācību laikā.

Militāro mācību laikā pa autoceļiem pārvietosies bruņoto spēku militārā tehnika, karavīri un zemessargi. Mācības notiek gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu