Vācijas kanclers migrantu pieplūduma dēļ rosina pastiprināt robežas ar Poliju kontroli (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs
Vācijas kanclers Olafs Šolcs Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclers Olafs Šolcs atbalsta nelegālās migrācijas kontroles pastiprināšanu un sola iespējamus papildu pasākumus, vēsta laikraksts “Die Welt”. Daudzi cilvēki ierodas Eiropā un Vācijā, un viņu skaits ir “dramatiski pieaudzis”, sestdien sociāldemokrātu partijas mītiņā Nirnbergā teica Šolcs.

Ņemot vērā situāciju uz robežas, Šolcs aicināja sniegt skaidrojumus par iespējamiem pārkāpumiem vīzu izsniegšanā kaimiņvalstī Polijā.

Pēc Šolca domām, vajadzētu būt tā: “Tie, kuri ierodas Polijā, tur reģistrējas un uz vietas iziet patvēruma procedūru,” nevis vīzas kaut kādā veidā tiek izsniegtas par naudu, un tas tikai saasina problēmu.

Tas būtu jāapspriež ar Polijas valdību, viņš sacīja. Šolcs piebilda, ka atkarībā no pašreizējās situācijas “uz robežām var nākties veikt papildu pasākumus”.

Vācijas policistu arodbiedrībā jau ilgāku laiku pieprasa atjaunot izlases kārtā veicamas robežkontroles uz Vācijas – Polijas un Vācijas – Čehijas robežām, jo ir dramatiski pieaudzis nelegālo migrantu skaits, kas tiek aizturēti Vācijas iekšzemē un līdz ar to nevar tikt izraidīti atpakaļ uz valsti, no kuras ieceļojuši.

Savukārt iekšlietu ministre Nensija Fēzere, kas tāpat kā Šolcs pārstāv sociāldemokrātus (SPD), tam pretojas, uzsverot, ka akcents jāliek uz taisnīgāku migrantu sadali Eiropas Savienības iekšienē, kā arī uz ES ārējo robežu kontroli.

Tomēr 14. septembrī Vācijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka valsts brīvprātīgā solidaritātes pakta ietvaros nepieņems migrantus no Itālijas. Vienošanās paredzēja, ka Vācija uzņems 3500 patvēruma meklētāju, kuri ES pirmo reizi ieceļoja Itālijā. Tas bija paredzēts, lai atvieglotu situāciju Itālijā, kas ir viens no galvenajiem migrantu ieceļošanas punktiem ES.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu