Foto un video Novērsti pirmie vides aktīvistu mēģinājumi traucēt Berlīnes maratona norisei (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Berlīnes maratonam šogad reģistrējušies gandrīz 48 000 cilvēku, un no rīta tajā jau startēja pasaules rekordists Eliuds Kipčoge. Īsi pirms starta signāla, ko deva pilsētas mērs Kajs Vegners, vairāki aktīvisti centās bloķēt maratona maršrutu.

Mēģinājumu izjaukt pasākumu īsi pirms 49. Berlīnes maratona starta nepieļāva likumsargi. Vairāki cilvēki mēģināja sēdēt 17.jūnija ielā, taču viņus no brauktuves novilka policija un drošības spēki, vēstīja kāds fotogrāfs. Uz ceļa bija redzamas oranžas krāsas pēdas. Pirmajos publiskotajos attēlos redzami vides aktīvistu “Pēdējā paaudze” baneri un logo.

Tas nozīmē, ka lielais pasākums varēja sākties bez problēmām. Berlīnes mērs Kajs Vegners deva starta signālu Vācijas lielākās pilsētas skrējienam “Straße des 17. Juni in Tiergarten”. 42,195 kilometru maratonam šogad reģistrējies rekordliels skaits – gandrīz 48 000 dalībnieku no vairāk nekā 150 valstīm.

Foto: Vides aktīvistu organizācija "Pēdējā paaudze" mēģina bloķēt Berlīnes maratonu

Maratona starts dots šādam pasākumam vistnotaļ labvēlīgos laika apstākļos – gaisa temperatūra ap +14 grādiem un apmākušās debesis. Šoreiz starta signālam izmantots zummeris, nevis tradicionālā starta pistole, jo tas, pēc pilsētas mēra Kaja Vegnera teiktā, ir “daudz piemērotāk laikā, kad Ukrainā notiek karš”.

Pagājušajā gadā toreizējā Berlīnes pašvaldības vadītāja Franciska Gifija maratonu sāka ar starta šāvienu no pistoles, un toreiz tā fotoattēli dažkārt tika izsmieti komentāros internetā.

Vīriešiem uz starta atkal stājies četrkārtējais maratona uzvarētājs Eliuds Kipčoge. Pašreizējo pasaules rekordu 38 gadus vecais kenijietis uzstādīja pērn - 2 stundas 1 minūte un deviņas sekundes.

Vācijas labākais maratona skrējējs Amanals Petross vēlas uzlabot savu rekordu, kas ir 2 stundas 06 minūtes un 27 sekundes. Maratonā atkal piedalās arī etiopiete Tigiste Assefa, kura bija veiksmīga pagājušajā gadā, kad viņa finišēja tikai pusotras minūtes attālumā no pasaules rekorda.

Gatavojoties Berlīnes maratona sākumam, pilsētas mērs Kajs Vegners aicināja klimata aktīvistus atturēties no protesta akcijām. Grupa “Pēdējā paaudze” bija paziņojusi, ka vēlas pārtraukt maratonu. Grupas locekļi Berlīnē protestēja ar akcijām visas nedēļas garumā. Pirms nedēļas viņi ar oranžu krāsu apsmidzināja Brandenburgas vārtus netālu no maratona finiša līnijas.

Foto: Klimata organizācijas "Pēdējā paaudze" aktīvisti noķēpājuši Brandenburgas vārtus

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu