Itālijā miris nesen notvertais "Cosa Nostra" mafijas boss (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas mafijas boss Mateo Mesīna-Denāro
Itālijas mafijas boss Mateo Mesīna-Denāro Foto: AP/Scanpix

61 gada vecumā miris Itālijas mafijas boss Mateo Mesīna-Denāro, kuru pēc 30 gadu ilgas bēguļošanas janvārī notvēra policija, pirmdien vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Sicīlijas mafijas "Cosa Nostra" vadītājs slimoja ar resnās zarnas vēzi un nomira slimnīcā valsts vidienes pilsētā L'Akvilā.

Kopš piektdienas Mesīna-Denāro atradās komā. Dzīvību uzturošos pasākumus mediķi pārtrauca, izpildot viņa iepriekš izteikto lūgumu, paziņoja slimnīcas ārsti.

Augusta sākumā Mesīnam-Denāro tika veikta operācija. Lai gan tā bija veiksmīga, vēzis bija izraisījis neatgriezenisku veselības pasliktināšanos, atsaucoties uz neoficāliem avotiem, vēsta ANSA.

Mesīnu-Denāro, kurš bija izsludināts meklēšanā 30 gadus, janvārī aizturēja policijas specvienība vēža klīnikā Palermo, kur viņš ārstējās, izmantojot viltus uzvārdu.

Viņam aizmuguriski bija piespriests mūža ieslodzījums par līdzdalību vairākās slepkavībās un automašīnu spridzināšanā Itālijā. Cita starpā viņš tiek vainots par 1992.gadā notikušo automobiļu spridzināsanu, kurā tika nogalināti izmeklēšanas tiesneši Džovanni Falkone un Paolo Borsellīno, kas vērsās pret mafiju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu