Itālijas premjere paudusi izbrīnu par Vācijas palīdzību nelegālo imigrantu atbalsta organizācijām

LETA/DPA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Džordža Meloni
Džordža Meloni Foto: GREGORIO BORGIA/AP

Itālijas premjerministre Džordža Meloni paudusi pārsteigumu par Vācijas valdības finansiālo palīdzību organizācijām, kas Itālijā un Vidusjūrā sniedz atbalstu nelegālajiem imigrantiem, pirmdien, 25. septembrī, vēsta itāļu mediji.

"Ar izbrīnu man ir nācies uzzināt, ka jūsu administrācija, šo soli nekoordinējot ar Itālijas valdību, ir nolēmusi, kā tiek apgalvots, ar ievērojamu finansējumu atbalstīt nevalstiskās organizācijas, kas ir iesaistītas nelegālo imigrantu uzņemšanā Itālijas teritorijā un glābšanā Vidusjūrā," ar 23.septembri datētajā vēstulē Meloni norādīja Vācijas kancleram Olafam Šolcam.

Vācijas Ārlietu ministrija piektdien skaidroja, ka, sniedzot atbalstu šīm organizācijām, tiek pildīts parlamenta lēmums.

Pirmā finansējuma daļa 400 000 līdz 800 000 eiro tiks piešķirta projektam aprūpes operācijām uz sauszemes un projektam, kas nelegālajiem imigrantiem palīdz jūrā.

Vācijas atbalsts organizācijām, kas izvērš darbību Itālijas teritorijā, raisa jautājumus, vēstulē norādīja premjere.

Turklāt nav notikusi koordinācija ar Itālijas valdību, uzsvēra Meloni, piebilstot, ka jebkuras Eiropas Savienības (ES) valsts valdībai, kas ir ieinteresēta sniegt konkrētu atbalstu Itālijai, būtu jārod strukturāli risinājumi.

Kā piemēru Meloni minēja darbu pie ES iniciatīvas ar tranzītvalstīm Ziemeļāfrikā.

Itālijas valdība pēdējo dienu laikā arvien skaļāk pauž iebildumus Berlīnei.

Arī Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Krozeto izteicies par "ļoti nopietnu" Vācijas uzvedību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu