Latvija un Meksika stiprinās sadarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ārlietu ministrija

Latvija un Meksika vienojas stiprināt politisko un ekonomisko sadarbību, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Meksikas galvaspilsētā Mehiko pirmdien, 25.septembrī, ĀM valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons politiskajās konsultācijās tikās ar Meksikas ārlietu sekretāra vietnieci Karmenu Moreno Toskano.

Latvijas un Meksikas amatpersonas apliecināja vēlmi sekmēt sadarbības attīstību augstākās izglītības, gaisa satiksmes, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. Sarunas partneri apsprieda iespējas stiprināt sadarbību starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO.

Viļumsons pateicās Meksikai par tās atbalstu ANO Hartas principiem un Ukrainas teritoriālajai integritātei.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī aktuālo situāciju Eiropas Savienības (ES)-Meksikas attiecībās, kā arī Latīņamerikas un Karību valstu reģionā.

Sarunu partneri atzinīgi novērtēja 17.jūlijā un 18.jūlijā Briselē notikušo trešo ES-Latīņamerikas un Karību valstu kopienas (CELAC) samitu kā pozitīvu ieguldījumu reģionu ekonomiskā un politiskā dialoga attīstībā.

Vizītes laikā Latvijas delegācija tikās ar ES delegācijas Meksikā vadītāju, Ukrainas vēstnieci Meksikā, ANO rezidējošo koordinatoru, domnīcas "COMEXI" pārstāvjiem un pazīstamiem Meksikas sabiedrības kultūras un mediju darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu