Latvijas policiste piedalīsies Starptautiskā krimināltiesā Krievijas kara noziegumu izmeklēšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas policistes dalībai Starptautiskajā krimināltiesā (SKT) Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai valdība otrdien, 26. septembrī, piešķīra 20 765 eiro

Plānots, ka policiste tiesā darbosies līdz nākamā gada aprīlim.

Lai nodrošinātu izdevumu segšanu, kas saistīti ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes pulkvežleitnantes Olgas Trockas dienesta pienākumu izpildes pagarināšanu krimināltiesā, no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem valdība piešķīra 20 765 eiro, kā arī nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas procesā plānots palielināt izdevumus 32 662 eiro apmērā.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka patlaban SKT galvenais resurss tiek veltīts Ukrainā izdarīto noziegumu izmeklēšanai, un SKT prokurors ar notu ir aicinājis dalībvalstis sniegt praktisku palīdzību Prokurora birojam.

Jau ziņots, ka SKT pērn dalībvalstis aicināja norīkot dienestā SKT nacionālos ekspertus, tostarp, juristus, izmeklētājus, lai palīdzētu prokurora birojam pēc iespējas efektīvi strādāt pie situācijām vai lietām, kas pašlaik tiek izmeklētas vai tiek izskatītas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu