Zatlers: Esam tikuši pie laba prezidenta un ar to esam samaksājuši ar visām valdības ķibelēm (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Eksprezidents Valdis Zatlers.
Eksprezidents Valdis Zatlers. Foto: Edijs Pālens/LETA

Komentējot pašreizējo politisko situāciju, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" sacīja, ka "esam tikuši pie laba prezidenta [Edgara Rinkēviča] un ar to esam samaksājuši ar visām valdības ķibelēm".

"Visticamāk, ka kāds negribēja, lai par prezidentu ievēl Levitu vai Pīlēnu, un viss nonācis pie tā, ka esam ieguvuši labu prezidentu, kuram tobrīd, visticamāk, nebija mērķis būt par prezidentu. Bet esam tikuši pie laba prezidenta un ar to esam samaksājuši ar visām valdības ķibelēm," sacīja Zatlers.

Tāpat viņš norādīja, ka bija paredzami, ka koalīcija izveidosies septembra vidū. "Ir pieredzējuši politiķi, kas veido šo laika rāmi, kur tiek skatīts gan budžeta jautājums, gan citi aktuāli jautājumi. Šobrīd rodas tāds iespaids, ka nebija nekāda pamata steigties ar jauno valdību. To varēja izveidot arī vasarā, bet tad vairums vēlējās atpūsties," tā Zatlers. Viņaprāt, Aivara Lemberga ietekme valdībā nepieaugs.

Runājot par publiskajā telpā izskanējušo priekšlikumu izvairīties no vārda "krievi", runājot par Krievijas pilsoņu pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā, Zatlers bija tiešs: "Kas tad apšauda Ukrainu, ja ne krievi? Citplanētieši? Krievijas armijas formās tērpti krievu cilvēki, varbūt reizēm arī tatāri, burjati un tā tālāk. Pasaules izpratnē tie ir krievi. Arī padomju okupācijas laikā teicām, ka ienāca krievi. Ne jau kāds cits uzbrūk Ukrainai. Tie ir krievi - konkrētas valsts pilsoņi."

"Katrs kas nēsā Krievijas pasi, ir atbildīgs par to, ko dara viņu valdība, kāda ir viņu valdība, ko dara viņu prezidents un ko viņš ir izdarījis. Viņš [Vladimirs Putins] ir izdarījis daudz un tur nav nekā laba," rezumēja Zatlers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu