Noskaties Jaunajai Saeimas spīkerei sarunās ar ārzemju partneriem būs vajadzīgs tulks (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Jaunajai Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS) sarunās ar ārzemju partneriem būs nepieciešams tulks.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" Mieriņa atzina, ka viņai trūkst pieredzes darbā pie diplomātisko attiecību veicināšanas, jo līdz šim viņa pamatā strādājusi ar iekšpolitikas jautājumiem. Uz jautājumu par svešvalodu zināšanām Mieriņa sacīja, ka sarunās ar ārzemju partneriem viņa izmantos tiesības runāt latviešu valodā. Jautāta, vai tas nozīmē, ka viņai būs nepieciešama tulka palīdzība, Saeimas spīkere atbildēja apstiprinoši.

Mieriņa sola būt atklāta un atvērta sarunām ar dažādām ieinteresētajām pusēm. Viņa labprāt sāktu darbu ar nevalstiskajām organizācijām un sabiedrības pārstāvjiem, jo Saeimas prestižs un uzticība tai nav augstā līmenī, tāpēc jāstrādā, lai cilvēkiem Saeimas lēmumi taptu skaidrāki un pieņemamāki.

Kā ziņots, Mieriņa aizvadītajā nedēļā Saeimas priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta pēc tam, kad koalīcijas partneri balsojumā izgāza iepriekš pieteikto kandidātu, Mieriņas frakcijas biedru Gunāru Kūtri (ZZS). Par Mieriņu nobalsoja 55 deputāti - ZZS, "Jaunās vienotības" un "Progresīvo" deputāti, kā arī atsevišķi "Latvija pirmajā vietā" parlamentārieši, piemēram, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ainārs un Ričards Šleseri. Pret Mieriņu balsoja 34 parlamentārieši.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu