FOTO 6 krāsu salikumi interjerā, kas nekad neizies no modes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ilgtspējīgi risinājumi ir aktuāli arī interjerā. Ja vēlies būt videi un mūsu planētai draudzīgs, remontējot mājokli, izvēlies toņu salikumus, kas ir pierādījuši pārsteidzošu noturību cīņā ar laiku, nezaudējot aktualitāti jau gadu desmitiem. Kādi tie ir, skaidrosim sadarbībā ar "Sadolin" ekspertiem.

Nereti gadās, ka, izvēloties krāsas toni pēc veikalā esošajiem paraugiem, cilvēks nokrāso sienas, bet rezultāts tomēr nav tāds kā cerēts. Jāsaprot, ka tonis, ko redzi uz mazā papīra gabaliņa, uz sienas izskatīsies pavisam citādi.

Vienīgais veids, kā pirms istabas nokrāsošanas saprast, kā krāsas tonis izskatīsies telpā, ir to notestēt, uzklājot kādā laukumā uz sienas vai uz materiāla, kas līdzinās sienas tekstūrai.

“Sadolin Ambiance” piedāvā krāsu toņu testerus, lai saprastu, vai konkrētais tonis būs īstais. 

Lai atrastu piemērotāko, vari likt lietā arī modernās tehnoloģijas. Tā, piemēram, mobilā lietotne “Sadolin Visualizer” palīdz izvēlēties krāsas toni, vizualizējot to uz sienas. Izmantojot šo bezmaksas lietotni, varēsi izmēģināt arī dažādas toņu kombinācijas. Kad izvēlēts tonis aplikācijā, noteikti būtu ieteicams to apskatīties realitātē toņu paletē vai toņu stenda lapiņās, kas pieejamas lielākajos būvmateriālu veikalos.

Vēl viens drošs variants, kā nekļūdīties, – interjerā izvēlēties ilgtspējīgus toņu salikumus, kas neizies no modes. Sešus pārbaudītus variantus iesaka “Sadolin” eksperti.

Melns un balts

Šī toņu kombinācija nav zaudējusi savu aktualitāti kopš neatminamiem laikiem. Un ir skaidrs, kādēļ, – jo tā ir piemērota jebkurai telpai un interjera stilam, no klasikas līdz skandināvu dizainam. Visbiežāk par pamatu tiek ņemta baltā krāsa, ko uzklāj uz sienām un griestiem, kā arī izvēlas liela izmēra mēbeles gaišos toņos. Savukārt matēta melnā krāsa darbojas kā akcents, parasti aizņemot līdz pat 30% no telpas plaknēm. Izvēloties interjerā melni balto salikumu, mēģini nodalīt šīs krāsas, nesapludinot kopā, lai telpas kopskats nebūtu pārāk raibs un līdz ar to arī acīm ne pārāk tīkams. Piemēram, viena kontrastējoši melna siena būs labāka izvēle nekā melnbaltas tapetes visā telpā.

Lai padarītu melnbalto interjeru siltāku un mājīgāku, integrē tajā koka detaļas, piemēram, izvēloties šo materiālu grīdas segumam, sijām, mēbelēm vai aksesuāriem. Vari papildināt interjera paleti arī ar citiem pamattoņiem: brūnu, pelēku, bēšu.

Pelēks un rozā

Šī ir vēl viena acij ļoti tīkama divu vēsu krāsu toņu kombinācija. Stingram un atturīgam interjeram par pamatu izvēlies pelēko krāsu. Savukārt, ja vēlies iegūt smalku izskatu, kā galveno toni izmanto rozā. Svarīgu lomu interjera dizainā spēlē toņu piesātinājums. Pelēkā krāsu toņu gamma var variēt no ļoti gaišas līdz piesātināti tumšai. Bet rozā nokrāsai šajā toņu salikumā ir jābūt gaišai, maigai un nedaudz pieklusinātai.

Lai papildinātu šo toņu kombināciju, iesakām izmantot visus pamata toņus un pievienot spilgtus silto nokrāsu akcentus.

Zils un balts

Baltā krāsa lieliski sader pat ar sarežģītiem un grūti kombinējamiem zilajiem toņiem, piemēram, kobaltzilo vai indigo. Interjerā šāda toņu kombinācija ir ļoti harmoniska, vienlaikus piešķirot telpai arī dziļuma un telpiskuma efektu. Par pamatu labāk ņemt balto, zilo toni izmantojot kā galveno akcentu.

Šo saskanīgo duetu iesakām papildināt ar piesātinātu dzeltenu vai oranžu toni, bet ar nosacījumu, ka ar siltajām nokrāsām nevajadzētu pārspīlēt. Vienkāršākais veids, kā to integrēt interjerā, ir tekstilizstrādājumi: spilveni, segas, aizkari, lai gadījumā, ja konkrētais tonis ar laiku apnīk, to varētu ātri un vienkārši aizstāt ar citu.

Dzeltens un zils

Šī dzīvīgā, saulainā kombinācija iederēsies jebkurā telpā, pat guļamistabā. Kā pamatu vari ņemt neitrālu toni, akcentiem vienādās proporcijās pievienojot dzeltenus un zilus toņus.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Ņem vērā, ka šajā gadījumā abiem izvēlētajiem krāsu toņiem ir jābūt vienlīdz piesātinātiem un spilgtiem, jo tikai tad telpa izskatīsies harmoniska un pārdomāta.

Tumši un gaiši zils

Šīs nokrāsas lieliski papildina un izceļ viena otru, jo abas atrodas tuvu uz krāsu apļa. Guļamistabā par pamatu labāk ņemt kādu no gaiši zilajiem toņiem, piemēram, nokrāsojot sienas, kā arī izvēlēties lielās mēbeles tādā pašā tonī. Savukārt gultu, paklāju vai aizkarus piemeklēt tumši zilā tonī.

Labi apgaismotā viesistabā vari nokrāsot kontrastējoši tumši zilu sienu, līdzsvarojot efektu ar gaiši ziliem dīvāna spilveniem vai pufu.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Šai toņu kombinācijai lieliski piestāv aksesuāri zelta vai bronzas krāsā.

Zaļa un brūna

Zaļi brūnais interjers izskatās ļoti silts un mājīgs, jo tā ir mierīgu dabas toņu kombinācija, pie kuras esam pieraduši kopš bērnības. Brūnie toņi var tikt integrēti telpā ar koka grīdām vai mēbelēm. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Zaļos toņus labāk izvēlēties pēc iespējas dabiskākās nokrāsās – sūnu zaļu, zāles zaļu vai smaragda zaļo. Katrs no šiem toņiem var spēlēt galveno lomu telpas interjerā, bet, ja telpā nav pietiekami daudz dabiskā apgaismojuma, labāk tomēr izvēlēties gaiši zaļu pamattoni.

Nobeigumā iesakām – izvēloties toņu kombināciju, ņem vērā, ka sienas, visticamāk, nepārkrāsosi ik pēc pāris gadiem, tāpēc izvēlei ir jābūt ļoti pārdomātai. Savukārt tekstilizstrādājumos, aksesuāros un citās detaļas vari droši ļaut sev vaļu paspēlēties ar modīgiem krāsu toņiem.

Raksts tapis sadarbībā ar “Sadolin”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu