JV, ZZS un "Progresīvie" atbalstīs Platača kandidatūru Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja amatam (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Toms Platacis
Toms Platacis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas atbalstīs Toma Platača iecelšanu Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatā, apliecināja abu partiju apvienību politiķi.

Balsojums par Platača kandidatūru paredzēts Saeimas sēdē ceturtdien, 28.septembrī.

JV atbalstīs Plataci, kurš jau pierādījis sevi darbā kā FID priekšnieka amata pienākumu izpildītājs, sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Tā kā kandidāts jau strādā šajā jomā, viņam nebūs nepieciešams "ieskriešanās laiks" jomas apgūšanai, atzīmēja Latkovskis.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) lēmusi atbalstīt Platača kandidatūru, jo arī pēc finanšu sistēmas "kapitālā refmonta" vēl palikušas "astes, kas jāpārkāpj", tajā skaitā, jāsagaida Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas jeb "Moneyval" atkārtots vērtējums, norādīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis.

Rokpelnis uzsvēra, ka no oficiāli ievēlēta vadītāja - atšķirībā no pienākumu izpildītāja - adekvātāk varēs prasīt atbildību paveikto vai nepaveikto. 

Arī trešais koalīcijas spēks, partija "Progresīvie" atbalstīs Platača kandidatūru. Platacis ir uzvarējis konkursā un nav pamata viņu neatbalstīt, norādīja "Progresīvie" politiķe Antoņina Ņenaševa.

Kā ziņots, valdība iepriekš atbalstījusi Platača virzīšanu iecelšanai FID priekšnieka amatā.

Platacis augustā uzvarēja atklātajā konkursā uz FID priekšnieka amatu. Galavārds par Platača iecelšanu amatā uz pieciem gadiem būs jāsaka Saeimai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu