"Ryanair" no oktobra daudzviet Eiropā samazinās reisu skaitu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Ryanair" lidmašīnas
"Ryanair" lidmašīnas Foto: JASON CAIRNDUFF

Īrijas aviokompānija "Ryanair" jauno lidmašīnu piegāžu kavēšanās dēļ paziņojusi par ziemas sezonā paredzēto reisu skaita samazināšanu no vairākām bāzes lidostām. 

"Ryanair" uzsver, ka ziemas grafika samazināšana ir saistīta ar jauno "Boeing" ražoto lidmašīnu piegāžu grafika novirzēm. Aviokompānija bija iecerējusi laikā no septembra līdz decembrim saņemt 27 jaunus lidaparātus, taču ražotāja problēmu dēļ "Ryanair" laikā no oktobra līdz decembrim varētu saņemt vien 14 jaunas lidmašīnas

Attiecīgi piegāžu kavējumu dēļ "Ryanair" jau šonedēļ veiks vairākas korekcijas savā 2023. gada ziemas grafikā.

Tiks samazināts Šarleruā (Francija) bāzēto lidmašīnu skaits par trijām, Dublinā (Īrija) - par divām, kā arī četrās Itālijas bāzēs - par piecām, tostarp Bergamo, Neapolē un Pizā. Lidmašīnu skaits tiks samazināts arī Austrummidlendā (Lielbritānija), Porto (Portugāle) un Ķelnē (Vācija).

""Ryanair" atvainojas par šiem neizbēgamajiem samazinājumiem savā 2023. gada ziemas grafikā. "Ryanair" šoziem nav rezerves lidmašīnu, jo mūsu pilnajai flotei, kurā ir vairāk nekā 550 lidmašīnu, ir nepieciešama plānveida apkope, lai tās visas būtu izmantojamas kompānijas līdz šim lielākajā 2024. gada vasaras grafikā," teikts kompānijas paziņojumā.

Kompānijas vadītājs Maikls O'Līrijs informē, ka lidojumu atcelšanas stāsies spēkā oktobra beigās un tuvāko dienu laikā par to tiks paziņots visiem ietekmētajiem pasažieriem pa e-pastu.

Pasažieriem tiks piedāvāti alternatīvi lidojumi vai pilna naudas atmaksa par jau iegādātajām biļetēm.

"Patiesi atvainojamies pasažieriem par sagādātajām neērtībām saistībā ar piegāžu kavēšanos šoziem," pauž O'Līrijs. 

Vienlaikus kompānija ziņo, ka, neskatoties uz gaidāmo reisu samazinājumu, "Ryanair" pārvadāto pasažieru skaita mērķis šajā finanšu gadā – 183,5 miljoni – netiks ietekmēts. Tomēr, ja lidmašīnu piegādes kavēsies arī nākamajā gadā, tas, iespējams tiks pārskatīts. 

Kompānija gan atzīmē, ka strādā ar "Boeing", lai paātrinātu 2024. gada janvārī–maijā paredzētās piegādes un varētu ar pilnu jaudu startēt nākamā gada vasaras lidojumu sezonā ar visām 57 jaunajām lidmašīnām, kā iepriekš paredzēts.

Pēc O'Līrija teiktā, ja "Ryanair" mērķis tiks sasniegts un tiks izpildīta visu līgumā paredzēto "Boeing" B737 lidmašīnu piegāde līdz 2024. gada maija beigām, "Ryanair" flote varētu palielināties līdz vairāk nekā 600 lidmašīnām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu