Nopietni politikas vērotāji šobrīd rūpīgi seko līdzi tam, kā jaunajai valdībai veiksies pirmajās simts dienās. Kas izdosies, kas neizdosies, kā valdība izskatīsies salīdzinājumā ar iepriekšējo? Bet es neesmu nopietns politikas vērotājs, tāpēc mani interesē pilnīgi cits jautājums. Proti – vai politiskā apvienība “Apvienotais saraksts” (AS) šīs pirmās simts dienas izturēs neizjukusi?

Jo, būsim reāli, – žurkas sāka kuģi pamest, vēl pirms jaunā valdība vispār bija apstiprināta. Piemēram, Līga Meņģelsone iesniedza Jaunajai Vienotībai iesniegumu par iestāšanos partijā, kolīdz padzirdēja, ka tādējādi varētu saglabāt savu veselības ministres amatu. Pēc tam izrādījās, ka amatu viņai nemaz nav piedāvājuši, tāpēc iesniegums tika atsaukts, bet tas neatceļ gatavību vēsā mierā uzmest AS.

Taisnības labad gan jāpiemin, ka Meņģelsone pat tā īsti nebija arī Apvienotajā sarakstā. Jo, lai arī viņa bija iestājusies Ulda Pīlēna vadītajā biedrībā, kas ir daļa no AS, tikpat ātri viņa bija to pametusi. Vārdu sakot – īsta profesionāle, kas zina, ko vēlas, un saprot, ko dara.

Un tālāk jau bijušais Latvijas Sauszemes spēku komandieris, atvaļinātais pulkvedis Igors Rajevs. Viņš pārāk nevilka to lietu garumā un necentās pat kādu laiciņu izlikties, ka turpinās darboties savas partijas rindās opozīcijā. Tā vietā Rajevs ātri vien izvēlējās izstāties no AS un kļūt par neatkarīgo deputātu, lai turpinātu darboties kā Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X