Bauskas ielā par 1,4 miljoniem eiro atjaunotas divas dzīvojamās mājas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmā SIA ''Rīgas namu pārvaldnieka'' apsaimniekotā māja Bauskas ielā
Pirmā SIA ''Rīgas namu pārvaldnieka'' apsaimniekotā māja Bauskas ielā Foto: Edijs Pālens / LETA

Divu dzīvojamo māju atjaunošanai Bauskas ielā iztērēti aptuveni 1,4 miljoni eiro, informēja uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP).

Ēka Rīgā, Bauskas ielā 53 nodota ekspluatācijā 1963.gadā, savukārt ēka Bauskas ielā 55 nodota ekspluatācijā 1966.gadā. Abas ēkas ir četru stāvu dzīvojamās mājas. Projektu ietvaros ne tikai atjaunotas abu ēku fasādes energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai, bet arī veikta jumta seguma nomaiņa, bēniņu siltināšana, balkonu atjaunošana, ventilācijas šahtu kanālu tīrīšana, logu nomaiņa, ventilācijas sistēmu uzstādīšana, koplietošanas durvju atjaunošana, apkures sistēmas atjaunošana, ūdens un kanalizācijas inženiertīklu atjaunošana, kā arī citi dažādi darbi energoefektivitātes paaugstināšanai.

Dzīvojamās mājas Bauskas ielā 53 energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem izlietoti 775 700 eiro, no tiem 324 119 eiro ir Eiropas Savienības līdzfinansējums no AS "Attīstības finanšu institūcija ALTUM".

Dzīvojamās mājas Bauskas ielā 55 energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem izlietoti 609 740 eiro, no tiem 274 383 eiro ir Eiropas Savienības līdzfinansējums no AS "Attīstības finanšu institūcija ALTUM".

Jau ziņots, ka šodien notiek divu "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) atjaunoto ēku atklāšana un diskusija par māju renovāciju Rīgā. Pasākums notiek Bauskas ielas 53 un 55 pagalmā.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 61,973 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kamēr kompānijas peļņa pieauga par 7,4% un bija 4,535 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu