Noskaties Balvu novadā jau otro reizi bojāta ceļazīme latgaliešu valodā (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: facebook.com/slisans.andris

Apzināta vēršanās pret valsts vērtībām ar mērķi sašķelt sabiedrību – tā vēl nenoskaidrotu vandalisma motīvu raksturo Balvu novada iedzīvotāji. Jau otro reizi tur robežjoslas ceļazīmes uzraksts latgaliešu valodā aizkrāsots. Atkārtotais gadījums raisījis bažas, vai tiešām vietējo vidū ir tie, kuri klaji izrāda savu nepatiku pret latgaliskajām vērtībām, vēsta LTV “Dienas ziņas”.

Pašvaldībā situāciju cer noskaidrot ar Valsts drošības dienesta iesaisti.

Tā kā situācija atkārtojas, daļa Balvu novada iedzīvotāju to vairs neuzskata par vandalismu, bet gan par apzinātu naida kurināšanu un sabiedrības šķelšanu. Ātri reaģējot, zīme jau ir notīrīta.

Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs LTV “Dienas ziņām” norāda, ka tā ir vēršanās pret latviešu nacionālām vērtībām. Viņam ir aizdomas, ka to dara cilvēki, kas ir naidīgi noskaņoti pret Latvijas valsti un tās valstiskumu.

Arī Balvu novada domes deputāts Aldis Bukšs notikušajā saskata provokatīvu darbību, ko, visticamāk, veic Latvijai nedraudzīgi spēki, jo vienīgie ieguvēji no tā ir prokremliski noskaņotie spēki, kuru mērķis ir šķelt Latvijas sabiedrību.

Pēc nepatīkamā negadījuma Aldis Bukšs vērsies ar iesniegumu Valsts drošības dienestā, kas plašākus komentārus pagaidām nesniedz. Arī pirmajā reizē pēc uzraksta apķēpāšanas pašvaldība vērsās vairākās drošības institūcijās, taču Valsts policija krimināllietas ierosināšanu atteica pierādījumu trūkuma dēļ. Notikums raisījis dažādu viedokļu sadursmi gan internetā, gan sabiedrībā.

Vairāk skaties LTV "Dienas ziņu" sižetā

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu