Norvēģija no 3. oktobra aizliedz iebraukt valstī automašīnām ar Krievijas numura zīmēm (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Norvēģija ir noteikusi aizliegumu iebraukt valstī automašīnām ar Krievijas numura zīmēm, paziņoja Norvēģijas Ārlietu ministrija. Aizliegums stāsies spēkā 3. oktobrī.

Ierobežojums attieksies uz vieglajiem automobiļiem ar ne vairāk kā deviņām pasažieru sēdvietām. “Tādējādi robežu joprojām var šķērsot, piemēram, mikroautobusi un autobusi,” raksta Ārlietu ministrijas preses dienests.

Izņēmums noteikts arī automašīnām, kas pieder Norvēģijas vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu pilsoņiem, kuri pastāvīgi dzīvo Krievijā, un viņu radiniekiem. Turklāt ierobežojumi neattiecas uz diplomātisko transportu un starptautiskām organizācijām piederošām automašīnām. Turklāt izņēmumu var piemērot humānu apsvērumu dēļ, norādīja ministrija.

Septembra sākumā Eiropas Komisija nāca klajā ar skaidrojumiem par to, kā ES dalībvalstīm būtu jāpiemēro aizliegums importēt no Krievijas lielu preču, tostarp automašīnu, sarakstu. Pēc tam Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Igaunija un Somija aizliedza iebraukt savās teritorijās automašīnām ar Krievijas numura zīmēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu