Viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē tiek turēts aizdomās par naudas atmazgāšanu (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Francijas galvaspilsētas Parīzes prokuratūra izmeklē franču miljardiera Bernāra Arno darījumus ar Krievijas uzņēmēju Nikolaju Sarkisovu, kas veikti saistībā ar nekustamo īpašumu Alpu kūrortā Kurševelā. Pastāv aizdomas, ka šajos darījumos varētu būt īstenota naudas atmazgāšana, ziņo aģentūra “Bloomberg”.

Prokurors paziņojis, ka izmeklēšana sākta pagājušajā gadā.

Kā vēsta franču laikraksts "Le Monde", 2018. gadā Sarkisovs caur starpniekuzņēmumiem iegādājās vairākus nekustamos īpašumus Kurševelā, taču patiesais pārdevējs bijis Arno.

Tiek apgalvots, ka LVMH izpilddirektors par īpašumiem samaksājis Sarkisovam aptuveni 20 miljonus eiro, savukārt Sarkisovs no darījumiem guva aptuveni 2 miljonu eiro lielu peļņu. "Le Monde" norāda, ka darījumos, visticamāk, tiek slēpta līdzekļu izcelsme un darījuma dalībnieku, tostarp Arno identitāte. Parīzes prokuratūra atteikusies komentēt lietas detaļas.

LVMH pēc tirgus vērtības ir kļuvusi par lielāko uzņēmumu Eiropā. Francijas miljardieris Arno, kura ģimene kontrolē kompāniju, kādu laiku bija bagātākais cilvēks pasaulē, apsteidzot Īlonu Masku. Arno bagātība 2023. gadā palielinājās no 48,6 miljardiem ASV dolāru līdz 210,7 miljardiem dolāru, jo viņa uzņēmums guva milzīgu peļņu, palielinot luksusa preču pārdošanas apjomus.

Aprīļa beigās LVMH tirgus vērtība pirmo reizi pārsniedza 500 miljardus ASV dolāru, kļūstot par pirmo Eiropas uzņēmumu, kas sasniedzis šo atzīmi, pateicoties lielam pārdošanas apjoma pieaugumam Ķīnā, kā arī nostiprinoties eiro vērtībai.

Izmeklēšana par Arno un Sarkisova darījumiem varētu radīt nopietnas sekas abām pusēm. Ja tiks konstatēts, ka viņi abi ir iesaistīti naudas atmazgāšanā, biznesmeņiem draud cietumsods un lieli naudas sodi.

Arno gadījumā tas varētu būt arī trieciens reputācijai, jo viņš ir pazīstams kā viens no veiksmīgākajiem uzņēmējiem pasaulē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu