Militārie eksperti komentē, kāda Ukrainā būs kara norise tuvākajos mēnešos (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien, 3. oktobrī, LTV raidījumā “Šodienas jautājums” viesojās NBS Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš un bijušais NBS komandieris, atvaļināts pulkvedis Juris Dalbiņš, lai komentētu kara Ukrainā virzību.

Slaidiņš komentēja pašreizējo situāciju, norādot, ka frontes līnija būtiski nav mainījusies, bet jāsaprot, ka Ukrainas spēki sastopas ar dziļi ešelonētu Krievijas aizsardzību. “Arī, runājot ar Ukrainas karavīriem, viņi ir pārsteigti par to, ko krievi tur ir sarakuši,” teica Slaidiņš.

Pretuzbrukuma veiksmīgā puse esot tā, ka ukraiņi septembrī iznīcinājuši rekordlielu Krievijas kaujas tehnikas un artilērijas skaitu, piepilda Slaidiņš.

Dalbiņš piekrita, ka šajā brīdī svarīgākais ir noturēt frontes stāvokli, neļaujot Krievijai panākt kādus teritoriālus ieguvumus.

“Visnopietnākais akcents ir jāliek uz operācijām, kuru rezultātā tiek iznīcināti apgādes ceļi, bāzes, kur ir uzkrāta munīcija. Jādod šādi triecieni, lai apgāde Krievijas pusei tiktu apgrūtināta,” stratēģiju skaidroja Dalbiņš.

Slaidiņš uzskata, ka ir sasniegts uzdevums, jo Krievijas spēki ir pārcēluši savas stratēģiskās rezerves Zaporižjas virzienā. Tas liecinot, ka krievi dara visu, lai apturētu Ukrainas spēku pretuzbrukumu.

Pēc Slaidiņa domām, tas, ka Krievijas spēki, iespējams, zaudēs savas kaujas spējīgākās vienības, dos priekšrocību Ukrainas spēkiem. “Bet jāsaprot, ka Krievija nešauj ar zirņiem un arī Ukrainas spēki cieš zaudējumus,” piebilda Slaidiņš.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu