Reisā Rīga–Valmiera salūzis dīzeļvilciens (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zanda Seņkova/LETA

Reisā Rīga-Valmiera trešdienas rītā salūzušo dīzeļvilcienu plānots salabot dienas laikā, sacīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre.

Viņa informēja, ka dīzeļvilciena dzinēja vadības elektronikas kļūdas tiks novērtas vienas dienas laikā.

Zviedre skaidroja, ka vilciens trešdien palika stacijā "Garkalne", kamēr pasažierus Valmierā ar 60 minūšu kavējumu nogādāja vilciens nr.834 Rīga-Sigulda, kura maršruts tika pagarināts līdz Valmierai. Sekojošais Valmiera-Rīga vilciens Rīgā ieradās ar 40 minūšu kavējumu.

Tāpat viņa stāstīja, ka salūzušais sastāvs tika piekabināts speciāli norīkotam Rīga-Sigulda reisam, kurš ar pievienoto sastāvu veica maršrutu līdz Siguldai un pēc tam atpakaļ uz Rīgu. Tādējādi vilciens nr.833 Sigulda-Rīga ieradās Rīgā ar vairāk nekā trīs stundu nokavējumu.

Jau ziņots, ka "Pasažieru vilciena" apgrozījums 2023.gada pirmajā pusgadā bija 23,405 miljoni eiro, kas ir par 10,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 3% - līdz 442 733 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu