Tuvojoties jaunākās Hoakina Fīniksa episkās vēstures drāmas "Napoleons" pirmizrādei, mums šķita interesanti aplūkot detalizētāk Francijas leģendas privāto dzīvi. Napoleons, franču Aleksandrs Lielais, viens no visu laiku labākajiem karavadoņiem, par spīti – piedod, Bonapart, – mazajam dzimumloceklim, patiesībā dzīvojis visai rosīgu seksuālo dzīvi. "Ikreiz, kad kāds man saka, ka vēsture ir garlaicīga, es rādu Napoleona dzimumlocekli," uzsver vairāku vēsturisku grāmatu autors Tonijs Perotets. Un jāpiekrīt vien ir, jo Napoleona dzimumloceklis ir bijis baumu un valdzinājuma objekts teju divus gadsimtus. Laiks uzzināt, kas ar to notika pēc Napoleona nāves un kāpēc tas aizvien "klejo apkārt".

"Tas patiešām interesē cilvēkus," saka Tonijs Perotets, kurš piebilst, ka zina vairāk par Francijas imperatora ķermeņa intīmo daļu nekā, iespējams, kādam būtu veselīgi zināt. Tonijs ir pētījis Napoleona dzīvesstāstu un sarakstījis grāmatu "Napoleon's Privates: 2,500 Years of History Unzipped".

"Tas ir sava veida simbols visam, ko varam apzīmēt ar vārdu "interesants" vēsturē," saka Perotets.

"Jo savā ziņā apvieno mīlestību un nāvi, seksu un traģēdiju un farsu šajā stāstā par diženā karavadoņa dzimumlocekli."

Kāpēc Napoleons "pazaudēja" savu vīrišķo lepnumu?

Napoleons pēc zaudējuma Vaterlo kaujā tika izsūtīts trimdā uz Svētās Helēnas salu Atlantijas okeānā, kur 1821. gadā 51 gada vecumā nomira.

Viņa ārsts Frančesko Autommarči autopsijas laikā, 17 lieciniekiem klātesot, nogriezis nelaiķa dzimumlocekli. Kāpēc?

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X