Dibina attiecības starp Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm un Ukrainas Ekonomiskās drošības biroju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrija. Ilustratīvs attēls.
Finanšu ministrija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Makare/LETA

Šonedēļ Finanšu ministrijas (FM) Eiropas Savienības (ES) fondu revīzijas departamentā viesojās Ukrainas Ekonomiskās drošības biroja pārstāvji, lai veicinātu ES finanšu interešu aizsardzības sistēmas un pasākumu krāpšanas apkarošanai ieviešanu, informēja FM pārstāvji.

Vizīte sniedza ieguldījumu Ukrainas Ekonomiskās drošības biroja (ESBU) kapacitātes stiprināšanā, rezultātā tuvinot Ukrainu Asociācijas nolīgumā starp ES un Ukrainu ietverto nosacījumu izpildei.

FM ES fondu revīzijas departamenta direktore Nata Lasmane norāda, ka šīs nedēļas galvenais fokuss bija sadarbības un attiecību veidošana ar Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm, kas notika veiksmīgi, jo jau ir uzsāktas sarunas par turpmākām attālinātām pieredzes apmaiņas sanāksmēm. ESBU kolēģiem īpaši interesēja Latvijas iestāžu pieredze sadarbībā ar Eiropas biroju krāpšanas apkarošanai (OLAF) un Eiropas Prokuratūru.

ESBU pārstāvjus ar savām zināšanām un pieredzi iepazīstināja Konkurences padome, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde, Eiropas Prokuratūras deleģētie prokurori, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Pēc sanāksmēm dalībnieki secināja, ka tiesībsargājošo iestāžu sadarbība ir svarīga ne tikai nacionālā, bet arī starptautiskā mērogā, jo tā veicina izmeklēšanas efektivitāti un nodrošina savlaicīgu mērķu sasniegšanu.

Vizīte tiek organizēta projekta "Atbalsts Ukrainas Ekonomiskās drošības biroja spēju stiprināšanai Eiropas Savienības finanšu interešu aizsardzības jomā" ietvaros. Tā mērķis ir veicināt ES finanšu interešu aizsardzības sistēmas izveidi un ieviešanu un stiprināt Ukrainas ESBU kapacitāti. Projekts saņēmis Ārlietu ministrijas finansējumu no attīstības sadarbības budžeta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu