Baidens: ASV ir kopā ar Izraēlu (5)

TVNET/LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens sestdien pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai paziņoja, ka "Savienotās Valstis ir kopā ar Izraēlu".

"Nekad nav attaisnojuma teroristu uzbrukumiem," uzrunā no Baltā nama sacīja Baidens, nosodot "Hamas" par uzbrukumu Izraēlai.

Viņš piebilda, ka ASV atbalstīs Izraēlu. "Mēs nodrošināsim, lai Izraēlas iedzīvotājiem būtu vajadzīgā palīdzība un lai viņi varētu turpināt sevi aizstāvēt," sacīja Baidens.

Baidens norādīja, ka ir runājis ar Izraēlas premjerministru, un paziņoja, ka viņa administrācijas atbalsts Izraēlas drošībai "ir stingrs un nelokāms".

ASV prezidents arī brīdināja citas Izraēlai naidīgas puses atturēties no šo uzbrukumu izmantošanas.

"Pasaule vēro," viņš brīdināja.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veica atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījās kaujās ar iebrucējiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu