Labklājības ministrija rīkos reģionālās sanāksmes par vardarbības atpazīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Labklājības ministrija (LM) šoruden rīkos reģionālās sanāksmes par to, kā atpazīt vardarbību un rīkoties, lai palīdzētu vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām, informēja LM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Kā skaidro LM, vardarbības mazināšana ir dienas kārtībā ne vien sociālajiem darbiniekiem un bāriņtiesām, bet arī izglītības iestāžu darbiniekiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem visā Latvijā. Lai gan vardarbība nereti ir slēpta un šķietami neeksistējoša, tā tomēr skar daudzu cilvēku dzīves.

LM īstenotā projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” laikā ik rudeni tiek organizētas metodiski informatīvās sanāksmes Latvijas reģionos, kuru virsmērķis ir veicināt sadarbību starp pašvaldību sociālajiem dienestiem un izglītības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, bāriņtiesām, mediķiem un policiju.

Arī šoruden sanāksmēs tiksies sociālie darbinieki, bāriņtiesu pārstāvji un sociālie pedagogi, lai pilnveidotu savas zināšanas tajā, kā atpazīt vardarbību un rīkoties, lai palīdzētu vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām.

Sanāksmes laikā dalībniekus ar valsts nodrošinātajiem pakalpojumiem vardarbības apkarošanā iepazīstinās LM Bērnu un ģimenes politikas departamenta vecākā eksperte Elīna Dumpe, bet par kaitējošu seksuālo uzvedību bērnu starpā un kā rīkoties profesionāļiem gadījumā, kad tāda ir konstatēta, izglītos Centrs Dardedze speciālisti. "Centra Marta" jaunatnes programmas vadītāja Madara Mazjāne aicinās ielūkoties statistikā par vardarbību jauniešu vidū, un kā mēs, profesionāļi, to varam atpazīt un palīdzēt.

Metodiski informatīvās sanāksmes norisinās 13.oktobrī - Ludzas Kultūras namā, 24.oktobrī - Bauskas Kultūras centrā, 27.oktobrī - Pārventas bibliotēkā, 31.oktobrī - LM.

Šī gada rudens metodiski informatīvās sanāksmes ir noslēdzošās projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros, tāpēc dalībnieki tiks informēti par projekta īstenošanas gados paveikto, kā arī par metodiku sociālajam darbam “Krīzes intervence sociālajā darbā un psihosociālā konsultēšana krīzē”. LM īstenotais projekts “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” pārstāvji iepazīstinās ar plānotajām aktivitātēm, turpinot iesākto.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” laikā. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023.gada decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu