Iestājoties siltākam laikam, apkure Rīgā varētu atslēgties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iestājoties siltākam laikam, apkure mājām Rīgā var atslēgties, paziņojumā masu medijiem pauž pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

RNP pirmdien sāka pieslēgt apkuri tā apsaimniekošanā esošajās dzīvojamajās mājās.

Kā informēja RNP pārstāve Una Grenevica, laikapstākļu prognozes liecina, ka tuvāko dienu laikā āra gaisa temperatūra sasniegšot plus 15 grādu atzīmi, līdz ar to siltuma padeve uz laiku varot tikt pārtraukta. Dzīvojamās mājas esot aprīkotas ar automātiskiem siltummezgliem, kuri pārtrauc siltuma padevi brīdī, kad āra gaisa temperatūra sasniedz plus 12 grādu atzīmi.

Savukārt temperatūrai pazeminoties zem plus 12 grādu atzīmes, atsākšoties ēkas apsilde.

Tas esot būtiski apkures sezonas sākuma posmā, kad temperatūra ir mainīga, naktīs pietuvojoties 0 grādu atzīmei, bet dienā būtiski iesilstot. Siltummezgla iestatījumi paredz, ka, ņemot vērā āra gaisa temperatūru, tiek atslēgta siltuma padeve. Tādējādi tiekot veidoti atbilstoši apstākļi dzīvokļos un sniegta iespēja mājsaimniecībām ietaupīt finanšu līdzekļus.

Apkures pieslēgšana RNP apsaimniekotajās daudzdzīvokļu ēkās notiekot atbilstoši plānam. Pašlaik apkure pieslēgta vairāk nekā pusei ēku.

Aptuveni 130 ēkās klienti izmanto apkuri visu gadu, lai arī drēgnajās, vējainajās un lietainajās dienās mājoklī pastāvīgi būtu komfortabli. Šīs ēkas aprīkotas ar automatizētiem siltummezgliem, kas ļauj siltumu izmantot lietderīgi, mainoties laika apstākļiem. Tā ir iespēja dzīvot pastāvīgā komforta režīmā un piegādāto siltumenerģiju izmantot racionāli.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 61,973 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kamēr kompānijas peļņa pieauga par 7,4% un bija 4,535 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu