Video Raidījums: Ģimenes mājas “Pīlādzis” pusaudži Daugavpilī biedē iedzīvotājus

CopyLinkedIn Draugiem X
Raidījums: Ģimenes mājas “Pīlādzis” pusaudži Daugavpilī biedē iedzīvotājus
Raidījums: Ģimenes mājas “Pīlādzis” pusaudži Daugavpilī biedē iedzīvotājus Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Deinstitucionalizācijas projekta ietvaros Daugavpilī bērnus no bērnunama pārvietoja uz ģimenes māju "Pīlādzis" Daugavpils Cietokšņa apkaimē. Projekta mērķis bija integrēt jauniešus sabiedrībā, ļaujot dzīvot lielākā brīvībā, ģimenei pietuvinātā vidē. Cēlie plāni gan izgāzās, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu".

2022. gada sākumā Daugavpils Cietokšņa apkaimē atklāja ģimenes māju "Pīlādzis", kurā ieguldīti Eiropas Savienības līdzekļi. Tajā izmitināja gandrīz 20 bērnu un pusaudžu, kuri palikuši bez vecāku aprūpes.

Bija iecerēts, ka "Pīlādzī" bērni integrēsies sabiedrībā, dzīvojot brīvākā, ģimenei pietuvinātā vidē.

"Negulētas naktis, skaļa mūzika, klaigāšana ar ne tiem pieklājīgākajiem vārdiem, demolēšana. Mājām, kuras mazāk apdzīvotas, stikli dauzīti, skrāpētas automašīnas. Arī alkoholu viņi lieto, bijuši vairāki policijas izsaukumi. Arī narkotikas te meklēja. Es arī viņiem esmu aizrādījusi naktī, bet pretī saņēmu rupjus vārdus," raidījumam "Bez tabu" stāsta apkaimes iedzīvotāja Elīna.

Par "Pīlādža" iemītnieku devianto uzvedību apkaimes iedzīvotāji daudzkārt ziņojuši policistiem.

Valsts policijā (VP) apstiprināja iedzīvotāju sacīto, informējot, ka "Pīlādža" bērni izcēlušies ar dažādiem sabiedriskās kārtības un likuma pārkāpumiem.

Pārbaudījumu, palīdzot integrēt bērnus sabiedrībā, nav izturējuši arī "Pīlādža" vadītāji – īsā laikā nomainījušies vairāki priekšnieki.

Vairāk skaties raidījuma "Bez tabu" sižetā! 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu