Soctīklos arvien grūtāk būs atšķirt reālu informāciju no meliem, norāda Sārts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts Foto: Zane Bitere / LETA

Sociālie tīkli un tehnoloģijas attīstās strauji kā nekad un ar laiku būs jāapgūst dažādas iemaņas, lai spētu atšķirt reālu informāciju no meliem, šodien atklājot konferenci "Emerging trends in social media" norādīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Viņš uzsver, ka sociālie mediji un tīkli vienmēr attīstījušies strauji, bet pēdējo gadu laikā izmaiņas notiek vel straujāk, jo īpaši strauji attīstās mākslīgais intelekts, kurš spēj radīt dažāda rakstura saturu.

Sociālie tīkli ir ļoti svarīgi sabiedrības domas veicināšanai, piemēram, lai kas notiktu Ukrainā, vai Izraēlā, sabiedrība pēc informācijas vēršas sociālajos mēdijos, līdz ar ko tuvākajos gados būs nepieciešamas izmaiņas sociālo tīklu iemaņās, lai spētu atšķirt reālu un melu informāciju vai ģenerētu saturu.

Konferenci "Emerging trends in social media" rīko NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs. Tās mērķis ir apzināt un sociālo tīklu ietekmi uz sabiedrību, kā arī identificēt izaicinājumus nākotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu