Kas jauns krāsu modē? Aktualitātes un 2024. gada tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mēs dzīvojam dinamiskā un interesantā laikā, kad teju visās jomās notiek milzīgas pārmaiņas. Arī krāsu pasaulē nekas nestāv uz vietas, un tiek ieviestas dažādas inovācijas – gan jauni, aktuāli toņi, gan īpašs sastāvs un tehnoloģijas, kas palīdz nodrošināt skaistu, tīru un sakoptas mājas izskatu ilgāku laiku. Sadarbībā ar "Sadolin" atklāsim karstākās aktualitātes krāsu pasaulē.

Viegli notīrāmas sienas

Ikviens ir sapņojis par to, lai māja vienmēr būtu tik tīra un kārtīga kā tikko pēc remonta. Sadzīves ainas un ikdiena gan ievieš savas korekcijas, jo kas tā par māju, kurā nav uz sienas reiz uzšļakstījusies sula, izliets sarkanvīns, viesistabas siena cietusi no bērnu radošajām izpausmēm ar flomasteriem vai virtuves siena, cepot kotletes, notraipīta ar eļļas pleķiem. Savukārt vannas istabā uz sienām ar laiku mēdz parādīties pelējums un kaļķamens nogulšņu radīti traipi.

Taču mūsdienu tehnoloģijām ir milzīgs spēks, un krāsotās virsmas ir iespējams padarīt ilgmūžīgākas. Šobrīd, izvēloties krāsas sienām, ir iespējams jau laicīgi parūpēties, lai ikdienā būtu vieglāk, un sienas būtu tīrākas ilgāku laiku. 

Gudri prāti ir atraduši risinājumu netīro sienu problēmai, radot krāsas, kas, uzklātas uz sienas, ir vienkārši notīrāmas ar mitru drāniņu.

Foto: Publicitātes foto

Vairs nekādu taukainu traipu un pelējuma!

Ēdienu gatavošanas procesā neizbēgami rodas mitrums un taukaini traipi.

Lai virtuve saglabātu skaistu un tīru veidolu ilgāku laiku, ir rasts risinājums – krāsas ar īpašu tehnoloģiju, kas pasargā virtuves sienas no traipiem, kas rodas ikdienas ēdienu gatavošanas laikā.

Pateicoties izturīgajam, gludajam un traipu noturīgajam pārklājumam, krāsotā sienu virsma vienkārši jānoslauka ar mitru drānu, tāpat kā klasiskās keramikas flīzes.

Foto: Publicitātes foto

Vannas istabā ir jādomā, ka vide ir silta un mitra, materiāliem jābūt kvalitatīviem un mitrumizturīgiem. Te nāk talkā tehnoloģija, kas aizsargā krāsotās virsmas pret pelējumu, mitrumu un tvaiku, tādēļ tā ir piemērota arī vannas istabu un citu mitru telpu sienu krāsošanai.

Videi un bērniem saudzīgas krāsas

Ir krāsas, kas īpaši paredzētas mēbeļu, durvju, logu, radiatoru un citu koka un metāla virsmu krāsošanai, veicot iekšdarbus un ārdarbus. Tā kā ikviens vecāks rūpējas par saviem bērniem, tad,

izvēloties krāsu, ir svarīgi ņemt vērā, lai produkts ir testēts arī bērnu mēbeļu un rotaļlietu krāsošanai.

Piemēram, “Sadolin” krāsu nekaitīgumu ir pierādījuši neatkarīgā laboratorijā veikti testi, turklāt tās ir atzinusi arī Latvijas Astmas un alerģijas biedrība.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt skrāpējumu izturīga tehnoloģija pasargā mēbeles un citas koka un metāla virsmas no skrāpējumiem. Krāsas plēve ir izturīga pret pirkstu nospiedumiem, tas atvieglo ikdienu un nav jāsatraucas, ka bērnu mazie pirkstiņi pieskaras spilgti baltām vai tieši otrādi – tumšām mēbelēm.

Dabai pietuvināti toņi

Inovācijas krāsu sastāvā un tehnoloģijās sniedz plašas iespējas izpausties, ļaujot veikt mājokļa pārvērtības daudz ātrāk un ērtāk nekā iepriekš. Taču, pirms ķerties pie savas dzīves telpas uzlabošanas, būtu vērts uzzināt arī jaunākās vēsmas krāsu toņu modē, kas katru gadu piedzīvo pārmaiņas.

Protams, tas, vai sekot aktuālajām tendencēm, izvēloties, kādā tonī krāsot istabas sienas, ir atkarīgs no katra paša gaumes un vēlmēm, taču

statistikas dati liecina – latvieši ir visai konservatīvi un īpaši iecienījuši pelēkos toņus.

Iespējams, tas skaidrojams ar skandināvu stila ietekmi, kas joprojām saglabājusies no aizvadītās desmitgades, un pienācis laiks manīt iesīkstējušos paradumus, ieviešot savā ikdienā jaunas vēsmas.

Lai izvēlētos piemērotu un atbilstošu gada toni, speciālisti veic rūpīgu izpēti. Tā, piemēram, “Sadolin” ik gadu organizē tendenču prognozi, lūdzot starptautisku dizaina ekspertu komandu dalīties savās atziņās par to, kas ietekmēs mūsu dzīvesveidu dažu nākamo gadu laikā. Saprotot, kurp virzās pasaule, tiek noteikts krāsas tonis, kas visprecīzāk atbilst valdošajai noskaņai.

Šogad, kad globālās dienaskārtības augšpusē ir cilvēka nesaraujamā saikne ar dabu, par 2023. gada toņa Wild Wonder™ galveno tēmu ir izvēlēta brīnumsēkla, kas sevī slēpj dabas varenību un dzīvības spēku.

Tonis Wild Wonder™
Tonis Wild Wonder™ Foto: Publicitātes foto

Papildinot gada toni, ir radītas četras viegli lietojamas un savā starpā kombinējamas toņu paletes, kas ļauj ikvienam iedzīvināt mājās dabas vēsmas.

Savukārt 2024. gada toni Sweet Embrace™ ir iedvesmojis dūnu maigums un saulrieta debesis. Tas ir silts un praktisks.

Tonis Sweet Embrace™
Tonis Sweet Embrace™ Foto: Publicitātes foto

Būdams izsmalcināts un niansēm bagāts, šis tonis dažādos apgaismojumos iegūst dažādas nokrāsas, ienesot siltumu telpās, kas vērstas uz ziemeļiem, vai maigumu saules pielietās istabās. Sweet Embrace™  ir lieliski piemērots jebkādiem krāsojuma efektiem, piemēram, sienai ar maigām toņu pārejām.

Foto: Publicitātes foto

Lai izdodas!

Raksts tapis sadarbībā ar “Sadolin”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu