Rosina no vispārizglītojošām skolām izņemt iekļaujošo izglītību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukša mācību klase.
Tukša mācību klase. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Iekļaujošo izglītību vajadzētu izņemt no vispārizglītojošām skolām, šāds priekšlikums pausts Liepājas Universitātē (LiepU) piektdien notikušajā zinātniski praktiskajā konferencē "Vecāku līdzatbildība 21.gadsimta pedagoģijā",informēja LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Klātesošie atzina, ka šī tēma kļūst arvien aktuālāka un tā ir jārisina kopīgi skolai, valsts un pašvaldību iestādēm un, pirmkārt, ģimenei.

Zinātniski praktiskā konferences atklāšanā LiepU zinātnes prorektore Linda Pavītola uzsvēra, ka vecāku līdzatbildības tēma pašlaik ir aktuāla ikvienam,

jo arvien biežāk dzird par bērnu un jauniešu uzvedības problēmām, bet nedzird par vecāku atbildību.

Konferences mērķis kopīgā darbā rast risinājumus aktuālajai problēmai.

Kā informē Laiveniece, konferences dalībnieki noklausījās Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka Ulda Novicka referātu par drošības riskiem un LiepU profesora Pāvela Jura uzstāšanos par tēmu "Atbildības veidošanas priekšnosacījumi".

Konferences galvenā daļa bija praktiska - darba grupās dalībnieki analizēja sociālpedagoģiskas situācijas un prezentēja risinājumus klausītājiem. Analizējamās situācijas iezīmēja reālas situācijas skolās - skolēnu agresija, emocionālā un fiziskā vardarbība, iekļaujošā izglītība, skolotāju sadarbība ar vecākiem. Konferences rīkotāja docente Inga Zeide sola pēc konferences nosūtīt vēstījumu Latvijas izglītības politikas veidotājiem, kā arī sagaidīt atgriezenisko saiti par paustajiem priekšlikumiem.

Noslēguma diskusijā uz jautājumiem atbildes meklēja Saeimas deputāts Česlavs Batņa (AS), Liepājas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo lietu komisijas priekšnieks Edmunds Untulis, Aizputes pamatskolas direktore Renāte Goldberga un Liedaga vidusskolas psiholoģe Vineta Drāzniece.

Batņa atzīmēja, ka tiek gatavots rosinājums vecāku līdzatbildību iestrādāt likumdošanā.

Zinātniski praktiskā konference "Vecāku līdzatbildība 21.gadsimta pedagoģijā" notiek ar Liepājas pašvaldības un AS "Liepājas papīrs" atbalstu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu