"Facebook" māteskompānija "Meta" pastiprina satura kontroli pēc "Hamas" uzbrukuma Izraēlai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Sociālā tīkla "Facebook" māteskompānija "Meta" piektdien paziņoja, ka veic papildu pasākumus pret nelikumīga un maldinoša satura izplatīšanu tiešsaistē pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai.

Pirmajās trīs dienās pēc "Hamas" kaujinieku pagājušo sestdien sarīkotajiem slaktiņiem kompānija "izdzēsa vai marķēja kā satraucošu vairāk nekā 795 000 satura vienību" ivritā un arābu valodā par tās politikas un vadlīniju pārkāpumiem, teikts "Meta" paziņojumā.

"Salīdzinājumā ar laiku pirms diviem mēnešiem, trīs dienās pēc 7.oktobra mēs esam dzēsuši septiņreiz vairāk satura vienību par mūsu Bīstamo organizāciju un indivīdu politikas pārkāpšanu ivritā un arābu valodā vien," paziņoja "Meta".

Kompānija paziņoja, ka tā arī dzēsusi saturu, kurā ir skaidri identificēti "Hamas" sagrābtie ķīlnieki, nosakot kā prioritāti viņu drošību.

Tā arī noteikusi ierobežojumus "vairākām "Instagram" mirkļbirkām" pēc vērtējuma, ka ar tām saistītais saturs konsekventi pārkāpis kompānijas vadlīnijas.

"Meta" paziņoja, ka rīkojas sevišķi piesardzīgi attiecībā uz "Facebook" un "Instagram Live", jo "Hamas" draudējis parādīt ķīlniekus šajās platformās. Kompānija noteikusi ierobežojumus dažiem lietotājiem, kas iepriekš pārkāpuši tās politiku.

"Meta" arī norādīja, ka 2021.gadā izsekojusi un dzēsusi ar "Hamas" saistītu profilu tīklu.

Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons trešdien paziņoja, ka grib nekavējoties tikt informēts par pasākumiem, kurus "Facebook" īstenojis kaitīga satura ierobežošanai. Bretons arī brīdināja Īlonu Masku, ka viņam piederošā sociālā tīkla platforma "X" tiek izmantota nelikumīga satura un dezinformācijas izplatīšanai ES.

Ar "Hamas" uzbrukumu saistītā situācija ir pirmais lielais pārbaudījums ES Digitālo pakalpojumu aktam, kas uzliek par pienākumu tiešsaistes platformām stingri rīkoties pret kaitīgu saturu, ieskaitot naida runu. Par šī akta pārkāpšanu var tikt piespriesti naudassodi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu