Eiropas Parlaments nākamnedēļ nosodīs "Hamas" teroristu uzbrukumus Izraēlai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BAZ RATNER/AP

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti nākamnedēļ nosodīs "Hamas" teroristu uzbrukumus Izraēlai, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP deputāti ar Eiropas Savienības Padomi un Eiropas Komisiju trešdien, 18.oktobrī, apspriedīs "Hamas" barbariskos uzbrukumus Izraēlai. Savukārt ceturtdien, 19.oktobrī, par šo jautājumu pieņems arī rezolūciju.

EP priekšsēdētāja Roberta Metsola 11.oktobrī noturēja īpašu ceremoniju EP deputātiem un darbiniekiem, lai pieminētu teroristu uzbrukumos cietušos Izraēlā. Savā uzrunā viņa sacīja, ka Eiropa ir gatava iesaistīties konflikta mediācijā, vienlaikus uzsverot, ka terorismam nav attaisnojuma.

""Hamas" ir teroristiska organizācija. Tā nepārstāv palestīniešu tautas leģitīmās vēlmes. Tā nepiedāvā risinājumus, tā piedāvā asinsizliešanu. Šis nav laiks retorikai. Mums skaidri jāapzinās, ka šeit ir darīšana ar terorismu tā ļaunākajā izpausmē, un Eiropa ir kopā ar Izraēlu", uzsvēra Metsola.

Uzbrukuma dienā izplatītajā paziņojumā vadošie EP deputāti stingri nosodīja ""Hamas" teroristu sabata rītā sarīkoto barbarisko uzbrukumu Izraēlai". Viņi apstiprināja Izraēlas tiesības sevi aizstāvēt un pauda solidaritāti ar valsti šajos grūtajos brīžos.

TVNET jau rakstīja, ka kopš palestīniešu teroristu grupējuma "Hamas" kaujinieki sestdien, 7.oktobrī, sāka uzbrukumu Izraēlai nogalināti vairāk nekā 1300 izraēliešu, piektdien paziņojusi armija.

Vairāk nekā 3200 cilvēki Izraēlā ir ievainoti. 120 cilvēkus palestīniešu kaujinieki sagrābuši gūstā.

Armija arī paziņoja, ka kaujās ar palestīniešu kaujiniekiem nogalināti vismaz 258 Izraēlas karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu