"airBaltic" veiks evakuācijas reisu no Izraēlas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) aicinājuma šodien plāno veikt speciālu evakuācijas reisu no Izraēlas, informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa norādīja, ka ĀM ir aicinājusi "airBaltic" veikt speciālu lidojumu maršrutā Rīga-Telaviva-Rīga, lai nodrošināts iespēju atgriezties mājās tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri vēlas izbraukt no Izraēlas.

Tāpat viņa minēja, ka ministrija seko situācijai Izraēlā, kur ir izsludināts kara stāvoklis teroristu organizācijas "Hamas" uzbrukumu dēļ.

Tie Latvijas valstspiederīgie, kas ir vēlējušies izceļot no Izraēlas, ir vai nu jau aizbraukuši no valsts vai arī izceļos no tās ar šodienas avioreisu, pauda Diāna Eglīte.

Pēc viņas paustā, nevar izslēgt, ka, situācijai attīstoties, izceļot no Izraēlas vēlēsies vēl arī citi Izraēlā pastāvīgi dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie. Šādu personu Izraēlā esot aptuveni 5000.

Vienlaikus "airBaltic" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka lidojumā būs pieejamas 148 vietas.

Tāpat uzņēmumā uzsvēra, ka pasažieru, apkalpes un lidojumu drošums ir "airBaltic" galvenā prioritāte, tāpēc lidsabiedrība uzmanīgi seko līdzi situācijai Izraēlā un, apstākļiem mainoties, patur tiesības plānoto reisu mainīt vai atcelt.

Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte.Eglīte šorīt TV3 pastāstīja, ka pašlaik ĀM rīcībā esošās ziņas liecina, ka plānotais avioreiss šorīt tiks veikts. Visas vietas lidmašīnā esot aizņemtas - pamatā reisu izmantos Latvijas pilsoņi, bet starp pasažieriem būs arī desmit Igaunijas un trīs Lietuvas pilsoņi. Būšot arī vairāki Izraēlas pilsoņi, kuri izmantos "airBaltic" lidojumu, lai atgrieztos no Latvijas Izraēlā.

"Hamas" sestdien, 7.oktobrī, sarīkotajā negaidītajā uzbrukumā Izraēlai, kas ir ļaunākais Izraēlas 75 gadu vēsturē, tika nogalināti 1200 cilvēku, kas lielākoties bija civiliedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu