Latvijas iestādes turpina masveidā saņemt e-pastus ar draudiem; policija šos draudus kvalificē kā zema riska (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas iestādes turpina masveidā saņemt e-pasta ziņojumus par terorisma draudiem, kurus Valsts policija kvalificējusi kā zema riska draudus, intervijā Latvijas Radio pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Viņš informēja, ka jauni draudu e-pasti saņemti arī aizvadītajā naktī, un policija atzinusi, ka tie ir līdzīgi zema riska līmeņa draudi, kādi jau pagājušajā nedēļā tika izsūtīti izglītības iestādēm. Šādus e-pasta sūtījumus saņemot arī iestādes un organizācijas Baltijas kaimiņvalstīs un Polijā.

Baltijas valstu un Polijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki strādā ciešā sadarbībā, lai atklātu šos noziegumus, apliecināja Kozlovskis, piebilzdams, ka sākotnējā informācija liecina, ka sūtītāji nebūs viegli izsekojami.

Viņš skaidroja, ka draudu vēstuļu sūtītāju mērķis ir destabilizēt situāciju un izraisīt sabiedrībā jaunu satraukuma vilni, taču iedzīvotājiem nevajadzētu uz tiem uzķerties un krist panikā.

Iekšlietu ministrs atgādināja, ka dzīvojam hibrīdkara apstākļos. Terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems, tomēr ikvienam ir vērts saglabāt modrību jebkurā dzīves situācijā, atzina politiķis.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā simtiem Latvijas skolu un bērnudārzu saņēma identiskus e-pastus ar terorisma draudiem, kurus policija atzina par zema riska draudiem un aicināja turpināt darbu ierastajā ritmā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu